Zawiecha systemu podczas instalacji


(wuuhacz) #1

Mam problem pod czas instalacji Windowsa wykonuje się pierwszy restart PC (po kopiowaniu plików) po restarcie wszytsko uruchamia sie tak jak powinno do momentu gdy pokazuje sie to okno:

na tym oknie całość się zawiesza... jak temu zaradzić? bo chciałbym postawić 7 na swoim PC.

Konfiguracja mojego PC:

Płyta: MSI 645E Max2 (MS-6567)

Procesor: Intel Pentium4 2,4GHz

RAM: 1024MB

Dysk: Maxtor 6G160P0 (ATA)


(roobal) #2

Odczekałeś chwilę czy jest to rozpoznawalna oznaka zawieszenia systemu? Jaka wersja systemu albo jaki build?

Pozdrawiam!


(Golden Finger) #3

wuuhacz , Zmień tytuł, by był związany z problemem, korzystając z przycisku EDYTUJ, inaczej temat zostanie przeniesiony :arrow: do śmietnika

Zapoznaj się TYMI informacjami.


(wuuhacz) #4

Chwile? Chyba 2 godziny zostawiłem na tym ekranie i nic się nie ruszyło...

Co do systemu bulid 7600 pobrany z MS.


(roobal) #5

Sprawdź jeszcze czy obraz płyty jest dobrze nagrany i czy płyta nie jest uszkodzona ewentualnie, jeśli masz możliwość to spróbuj zainstalować z pendrajwa. Sprawdzałeś jeszcze może sumy kontrolne obrazu czy aby na pewno obraz pobrał się w całości i bez błędów.

Pozdrawiam!


(wuuhacz) #6

Próbowałem z kilku płyt sumy się zgadzają a co do pendrive nie próbowałem bo nie mam pendrive ;/


(Newton) #7

Może za problem odpowiada jeden z podzespołów?

Ktoś już wspominał o podobnym problemie i w przypadku tej osoby, wina leżała w tunerze tv.

Po odłączeniu instalacja przebiegała normalnie.


(wuuhacz) #8

tylko co ja miałbym odlaczyc?

Jedyne rzeczy jakie są podlaczone do pc dysk, dvd, karta graficzna i usb 2.0 (normalne nie pci)