Zawieszający się komp info o problemie bluescreen

Witam, korzystam z laptopa, moje oprogramowanie to Windows Vista Home Basic.

Problem polega na tym ,że komp wiesza się podczas pracy. ( szczególnie często jak włączam gadu gadu 10.0, już 3 razy się zawiesił podczas startu gg, ale może to akurat przypadek…)

Skanowałam kompa programem antywirusowym (avast 5, a jeszcze wcześniej norton internet security 10) oraz programem haxfix , który również nic nie wykrył ( zdziwiło mnie również to,że skanował mi bardzo długo kompa, około 6 godzin, czy u Was też tak było?)

A teraz dokładniej opisze mój problem:

Wczoraj wieczorem gdy pracowałam na kompie, ten nagle się zawiesił, nie mogłam nic zrobić, nawet przycisk alt+ctrl+delete nic nie pomógł, pozostał więc restart kompa. Po ponownym uruchomieniu kompa, pojawił się komunikat o błędzie, dołączam foto: problem.jpg

Przyczyną tego problemu jest infekcja przwz odmianę wirusa HaxDoor ( ale widzę ,że skanowałaś system HaxFix -em ) lub bład sterownika karty graficznej proponuje odinstalować (możesz to zrobić w trybie awaryjnym ) w/w sterownik ,przeczyścić rejestr systemowy CCleaner -em , restart kompa i instalacja na nowo sterowników grafiki - najlepiej ze strony producenta.

Dzięki. Jutro będę próbować :wink:

Dodane 04.04.2010 (N) 9:31

a czy to możliwe że to jakiś wirus z gg 10.0?

dzisiaj rano je odinstalowałam i zainstalowałam ponownie i pod koniec instalacji komp znów się zawiesił.

Dodane 04.04.2010 (N) 9:56

Póki co zainstalowałam starszą wersję gg(8.0) i przeczyściłam rejestr CCclenerem, zobaczymy co będzie dalej, narazie nie kombinuję ze sterownikami:)