Zawieszanie kompa zaraz po starcie systemu


(Biegacz) #1

Witam

od kilku tygodni borykam sie z problemem zawieszania kompa.

Nie raz potrafi sie juz zawiesic gdy na ekranie jest logo win i idzie ten pasek ladujacy system, czesciej jednak zawiesza sie zaraz po odpaleniu systemu. po kilku resetach zaprzestaje takich praktyk i jest okej.

poczytałem na forum o tym i informuje Szanownych kolegów ze wszystkie napiecia sa spoko dodatkowo dodaje log z HIJACK.

moj sprzęt to

amd athlon 1600, 256 mb ram plyta ecs k7vta, hdd maxtor 80 gb

Prosze o pomoc :frowning:


(Maartin 14) #2

Jak zrobisz formata napewno będzie działał:slight_smile: Spróbuj wejsc do windowsa w systemie awaryjnym. I przeskanuj go antywirusem i ad-aware


(system) #3

a z zasilaczem wszystko okey?? podaj temperatury!!


(Gutek) #4

Log Ok, czysty to nie wina syfu :slight_smile:


(JNJN) #5

Temperatury wszystkiego plus konserwacja kompa.

Sprawdź kondensatory elektrolityczne na płycie głównej czy nie wylane lub wypukłe.

Sprawdź napięcia.

Sprawdź dysk/wszystkie partycje tak:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... 189#553189

Odptasz z msconfig wszystko co niepotrzebne.

Mało pamięci jak na XP z SP2 - optymalizacja systemu.

Temat wielokrotnie omawiany poczytaj w tym dziale,może być wiele rzeczy.


(Biegacz) #6

Po formacie zachowuje sie tak samo skanowałem wszelakimi programami usuwal niby wszustko co nie potrzebne ale dalej to samo

Złączono Posta : 04.08.2006 (Pią) 14:51

napiecia w ewerescie sa okej temp cpu kolo 44 a chipsetu zawsze 40