Zawieszanie kompa


(kacprosz) #1

Powracam do problemu którego poruszyłem pare dni temu.Jak już pisałem komp zawiesza się przy graniu w internecie(tylko wtedy)rozkręciłem go i znalazłem wypukły kondensator przy CPU,wymieniłem go ale problem pozostał.Załączam temperatury mojego kompa i log z HijackThis

Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 00:07:55, on 2006-07-10

Platform: Windows XP Dodatek SP. 1 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)


Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\WINDOWS\System32\spool\drivers\w32x86\3\hpztsb03.exe

D:\Program Files\D-Tools\daemon.exe

C:\Program Files\Java\jre1.5.0_01\bin\jusched.exe

d:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe

D:\Program Files\Winamp\winampa.exe

D:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe

C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe

C:\WINDOWS\System32\RUNDLL32.EXE

C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

d:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe

C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe

C:\WINDOWS\system32\pctspk.exe

d:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe

d:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe

D:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe

D:\Program Files\mozilla firefox\firefox.exe

D:\Pobrane z internetu\HijackThis.exe


R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Connection Wizard,ShellNext = http://adtest.gadu-gadu.pl/clickbtn.asp?adid=1935;url=http://www.papla.pl/?channel=gglogo3

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - D:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0 CE\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.dll

O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx

O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32\NvCpl.dll,NvStartup

O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install

O4 - HKLM\..\Run: [NeroCheck] C:\WINDOWS\System32\\NeroCheck.exe

O4 - HKLM\..\Run: [HPDJ Taskbar Utility] C:\WINDOWS\System32\spool\drivers\w32x86\3\hpztsb03.exe

O4 - HKLM\..\Run: [DAEMON Tools-1033] "D:\Program Files\D-Tools\daemon.exe" -lang 1033

O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] C:\Program Files\Java\jre1.5.0_01\bin\jusched.exe

O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] d:\Program Files\Winamp\winampa.exe

O4 - HKLM\..\Run: [avast!] d:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe

O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe

O4 - HKCU\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32\NVMCTRAY.DLL,NvTaskbarInit

O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background

O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = D:\Program Files\Microsoft Office\Office\OSA9.EXE

O9 - Extra button: Related - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm

O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - Unknown owner - d:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe

O23 - Service: avast! Antivirus - Unknown owner - d:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe

O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - d:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe" /service (file missing)

O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - d:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe" /service (file missing)

O23 - Service: NVIDIA Driver Helper Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe

O23 - Service: PCTEL Speaker Phone (Pctspk) - PCtel, Inc. - C:\WINDOWS\system32\pctspk.exe

Pomocy bo ten problem jest troszkę w............


(Gutek) #2

Log Ok, to nie wina syfu


(system) #3

Log jest ok...tylko gdzie masz te temp? :roll:


(kacprosz) #4

aha sorki zapomniałem :stuck_out_tongue:

CPU-39 C

Płyta gł-33 C

aux-23 C


(system) #5

Hmmm...temp są w normie


(kacprosz) #6

jeszcze dodam napięcia :

napięcie rdzenia - 1,61V

+2,5V - 0,01

+3,3V - 3,17V

+5V - 4,88V

+12V - 11,81V

Złączono Posta : 10.07.2006 (Pon) 0:24

jeżeli to nie syf i nie temperatury to CO! !!


(system) #7

tu cos jest nie tak. sprawdz napięcia zasialcza miernikiem


(M a x) #8

Napisz ile masz Ram- u jaka masz grafike i jakie są zainstalowane stery


(kacprosz) #9

mam 256ram,GeForce 4 mx-440 64mb,sterowniki z płyty dołączonej do karty

(wszystkie stery zainstalowane z płyt dołączonych do sprzętu)


(McDracullo) #10

Sprawdź napięcia miernikiem

Sprawdź ram programem MEMtest.