Zawieszanie systemu przy uruchamianiu


(Ajabloniec) #1

Witam

Ostatnio na komputerze zaczęły wyskakiwać dziwne komunikaty (np. o jakimś zagrożeniu) plus do tego jak podłączyłem zewnętrzny nośnik pamięci to po kopiowaniu danych one znikały z nośnika albo później zaczął pojawiać się skrót nośnika. W związku z tym zainstalowałem malware i przeskanowałem dysk wykryło 23 "zagrożeń", które usunęłem, następnie postanowiłem wyłączyć część programów, które uruchamiały się przy starcie. Po restarcie systemu komputer straszliwie zwolnił. Często przy starcie systemu komputer zwyczajnie staje i nie da się nic zrobić. Do tego sam komputer włącza się o wiele dłużej niż wcześniej.

Log z OTL

http://www.wklej.org/id/1059716/

Plik Extras nie wyskoczył mówiąc szczerze nie wiem czemu. Może to być spowodowane tym, że kiedy pierwszy raz skanowałem to jak wyskoczył raport komputer się wyłączył i nie zdążyłem niczego zapisać.


(Atis) #2

Odinstaluj testową wersję Malwarebytes, bo należało zainstalować tylko darmowy skaner.

Odinstaluj ESET lub Avast i pokaż nowy log z OTL.


(Ajabloniec) #3

nowy log

http://www.wklej.org/id/1059772/


(Atis) #4

Do okna Własne opcje skanowania / skrypt wklej:

Kliknij Wykonaj skrypt i zatwierdź restart.

Uruchom OTL i kliknij Sprzątanie.

Uruchom SecurityCheck i aktualizuj programy oznaczone jako Out of date


(Ajabloniec) #5

Wykonałem co trzeba.

Mam pytanie. SecurityCheck wskazał, że out of date jest u mnie eset tylko, że ja go usunąłem. Coś zrobić z tym fantem?


(Atis) #6

Wszystkie programy > Akcesoria > Wiersz polecenia > Kliknij prawym i wybierz Uruchom jako administrator

Wpisz i zatwierdź enterem: winmgmt /salvagerepository

Później zrestartuj komputer


(Ajabloniec) #7

Zrobiłem

Po restarcie włączył się komunikat czy chcę usunąc z kosza jakieś dwa bliżej mi nieznane pliki co uczyniłem

-- Dodane 07.06.2013 (Pt) 20:24 --

wybaczcie za post pod postem ale mam pytanie czy to już wszystko czy mam może jeszcze zrobić. Bo komputer może już całkowicie nie stoi przy starcie systemu ale system nadal uruchamia się strasznie wolno


(Atis) #8

W takim razie zastanów się, co zrobiłeś przed wystąpieniem problemu?

Z logów wynika, że wczoraj zainstalowałeś Avasta, więc odinstaluj ten program.