Ta kropka informuje cię o dostępnej aktualizacji programu dodanego do ulubionych
U mnie na ie8 chciałem się wylogować, ale nie znalazłem możliwości. Usunąłem ciasteczka i potem zalogowałem się poprawnie, klikając w zaloguj. Dalej nie mam wylogowania, ale taki mały czerwony kwadracik jest… Wpierw też mnie przerzucało, nie moglem się zalogować i pomogło kasowanie ciasteczek. W Firefoksie jest wszystko u mnie OK.
Tylko że po przyjściu do domu i włączeniu “normalnej” przeglądarki nic czerwonego nie widzę.
XMMP wciąż leży, co się z nim stalo?
U mnie już działa normalnie.
Nie wiem czy to błąd ale po kliknięciu przy programie na link strony producenta przenosi na dział DP na którym umieszczony jest program…
Witam. Tak jak już opisywałem w swoim obszernym komentarzu gratuluję redakcji kolejnej odsłonie dobrychprogramów Czas teraz wytknąć to co wymaga poprawy :lol:
Pozwolę sobie na wstępie na odrobinę faktów. Nie jestem pewny czy strona jest przystosowana do przeglądarki IE8. Jest to już bardzo stara przeglądarka i moim zdaniem najlepszym lekarstwem powinna być aktualizacja co najmniej do IE9, no ale jeśli ktoś nadal zostaje przy XP’ku no to trudno, czas zainwestować w Firefoxa, Chrome lub Operę. Nie chcę nikomu dokopać, ale myślę, że większość się ze mną zgodzi, że IE8 to bardzo leciwa już przeglądarka nie zapewniająca wsparcia nowszych technologii. Sam pisząc strony omijam szerokim łukiem starsze wersje Internet Explorer, bo przystosowanie strony pod tą przeglądarkę może przysporzyć zawału albo siwych włosów.
Starczy tego wywodu o Internet Explorerze, czas wrócić do głównego wątku.
- Klikając na przycisk ‘Lubię to’ pod newsem, chmurka nachodzi na belkę komentarzy i nie można na nic kliknąć poniżej kreski oddzielającej komentarze od wiadomości.
-
Liczba ponad 500 komentarzy na jednej stronie pod wiadomościami dość bardzo obciążą stronę. Przydało by się podzielenie komentarzy na kilka stron np. po 50 lub 100 (trzeba by było spojrzeć na statystyki i wydajność). Nie mam słabego sprzętu, ale podczas pisania komentarza ewidentnie były problemy z wydajnością.
-
Małe okienko edycji komentarza.
-
Otwierając dowolne zdjęcie na vortalu ramka zdjęcia ma dziwne rozmiary. Góra i lewa strona jest chuda, zaś dół i prawa strona grubsza. Trzeba przyznać, że dziwnie to wygląda i jestem ciekawy co autor miał na myśli to tworząc
-
Po aktualizacji awatara, na stronie nadal widnieje stary. Co dziwne doszukałem się w linku do awatara rozmiaru 150x150, zaś maksymalny można uzyskać 140x140. Nie wiem czy to błąd, czy już jakieś podwaliny pod nowe forum i ewentualnie nowe zarządzanie profilem.
http://avatars3.dpcdn.pl/img/Avatar/114441/g_-150x150-_-_114441x117261_1372368586.jpg
-
Zauważyłem, że w aplikacji na Modern Ui uciekły wszystkie awatary. Nie znalazłem wątku na forum dotyczące tej aplikacji więc wpisuję to tutaj.
Póki co to chyba tyle z mojej strony.
Platforma: Windows 7 x64
Przeglądarka: Firefox 22
Opis błędu:
Po przejściu do newsa np. http://www.dobreprogramy.pl/Witamy-w-no … 44345.html
przy wyłączonej akceleracji sprzętowej pojawiają się artefakty tzn. “czarny ekran z napisami”, wjeżdżanie na siebie tekstu zależne od przewinięcia strony w górę bądź w dół.
Jeśli włączymy akcelerację sprzętową wszystko wygląda okej, ale na starszych maszynach może być problem bo wiele z nich nie obsługuje akceleracji sprzętowej.
Kafelkowe DP chodzą mułowato i co ważniejsze z wieloma błędami (Firofox, XP).
Sam wygląd to sprawa gustu, ja wolałem poprzednią wersję, ale mówi się trudno…
Ważniejsze, że źle działa! I to pomimo beta testów oraz nawet i moich zgłoszeń. To nie jest wersja finalna, a przynajmniej nie powinna być.
-
Nadal nie działa środkowy przycisk myszki (Ctrl+link również). Ogromnie utrudnia to przeglądanie, gdy trzeba kliknąć link PPM i wybrać “otwórz odnośnik w nowej karcie”.
-
Widać na obrazku co jest nie tak:
- Również widać (choćby brak menu):
Tego typu rzeczy jak na screenie z punktu 2 pojawiają się w FF z wyłączoną akceleracją sprzętową, bądź brakiem jej obsługi przez sprzęt.
Fakt faktem jest to błąd ale go można obejść włączając właśnie akcelerację sprzętową w przeglądarce, o ile jest obsługiwana.
To z punktu drugiego występuje u mnie z akceleracją sprzętową.
Dziś następny błąd, mały zielony znacznik nowej wiadomości, czy aktualizacji programu, jest na środku napisu, ale czy to mocno przeszkadza w porównaniu z całością? Na dole cały jeden “wielbłąd” w jednym screenie:
Ja ponowię swoje pytanie dotyczące logowania. Chciałbym uzyskać jakąś odpowiedź, jeśli to możliwe.
Piszę tu po raz kolejny gdyż nie mogę napisać nic w komentarzach pod newsem na stronie głównej. Przy próbie dodania komentarza strona coś mieli po czym wyskakuje komunikat “Wystąpił błąd po stronie serwera, nie można w tej chwili wysłać komentarza”. Dziwne to gdyż widzę przed chwilą dodane komentarze innych użytkowników.
Nie mogę się zalogować do portalu pomimo, że podaję prawidłowy login i hasło (do forum jak widać zalogować się mogę).
Sprawdzałem na:
Firefox 22
Opera Next 16
IE 10
Zawsze wyskakuje komunikat, że “Formularz zawiera błędnie wypełnione pola” lub “Wprowadzone dane logowania są nieprawidłowe”. Próba użycia funkcji “odzyskaj hasło” również nie przynosi efektu - wywala błąd.
nie działa ten lik http://www.dobreprogramy.pl/index.php?d … +od+kuchni z artykułu http://www.dobreprogramy.pl/dobreprogra … 10322.html
Edycja komentarzy napisanych pod programami przed wprowadzeniem nowego wyglądu DP nie działa. Opcja działa tylko w przypadku komentarzy zamieszczonych po wprowadzeniu nowego wyglądu, przynajmniej u mnie tak jest.
U mnie jak na razie błąd 500, a wcześniej strasznie muliło przez pół dnia
U mnie dzisiaj też już XMPP działa poprawnie.
Nie wiem czy tylko u mnie gwiazdki w ocenie programu zachodzą na napis “Ocena użytkowników” (przeglądarka IE10, system Windows 7)
Przykład: