Uparłeś się na te 8GB ramu, uwierz mi, mam 6GB i nawet połowy nie wykorzystuje.
Chcę 8Gb, żeby mi bez problemu chodziły gry typu Saint`s Row: The Third, BF3…
Moja karta graficzna : Radeon x1800 GTO
trzeba zmienić ?
Racja
No cóż kolega ma ograniczone środki finansowe, gdyby przeznaczył na nowego składaka 3000 zł moglibyśmy pomyśleć
Pierwsza podana przeze mnie jest lepsza (możliwość OC), ale zauważ, iż różnią się wielkością. Pierwsza jest ATX a dwie kolejne mATX, jeśli masz małą obudowę to po prostu nie wejdzie Ci pierwsza płyta.
Ta karta wg specyfikacji pobiera max ~50W. Nawet gdybyś miał zasilacz 350W to powinien być dobry (producent zaleca 400W). Gdyby jednak się zwieszał to wiadomo co trzeba wymienić
Komandos84 - podaj mi procesor i7 na lga 1155 który posiada 6 rdzeni ?
Podana przez ciebie płyta asus nie wspiera procesorów amd fx , druga płyta umożliwia tylko montaż najsłabszych procesorów 6 rdzeniowych( Tpd 95w) i też nie
wspiera procesorów amd fx - oczywiście o podkręceniu można zapomnieć ( więc jak można póżniej zmodernizować kompa )
Do płyty na lga 1155 ( nie koniecznie tej którą podałem ) można póżniej zamontować bez problemu np intel i3 lub i5 2300 lub 2400 za 650 -700zł i będzie
wydajniejszy od 6 rdzeniowego phenoma ( skąd u ciebie wzieła się kwota 2000zł za i7 , dziwi mnie to )
Oczywiście chodziło mi o 4 rdzenie, źle spojrzałem, co nie zmienia faktu, że i tak jest praktycznie ponad 2x droższy od phenoma. Tak możemy gdybać, gdybyśmy mieli nie 600 zł tylko wiecej to moglibyśmy się pozastanawiać. Tak na prawdę nikt nie wie na jakie gniazdo wyjdą najnowsze procesory, a może trzeba będzie znów wymieniać płytę żeby mieć lepszy procek, kto wie…
ok, czyli karty nie zmieniam.
Jak sprawdzić czy wejdzie mi płyta M4A77T? Co to jest możliwość OC?
Saints row the third i bf3 spokojnie śmigają, łącznie z systemem wykorzystują 3.5GB ramu.
ok, to w takim razie kupię 4Gb ramu w jednym module, ale czy będę mógł kiedyś kupić ten sam i mieć w sumie 8?
@UP
co to znaczy, że łącznie z systemem ?
No jeślii masz dużą obudowę to Ci wejdzie, zmierz ile cm ma hehe
OC to możliwość podkręcania podzespołów.
Tak
System też wykorzystuje pamięć RAM.
– Dodane 06.05.2012 (N) 15:43 –
Tyle kosztuje 6 rdzeniowy i7 na podsawkę LGA1366
nie wiem czy to na poważnie, żebym zmierzył, ale:
19cm ma szerokości
42 wysokości
50 długości
– Dodane 06.05.2012 (N) 15:30 –
i jeszcze jedno, moglibyście to sprawdzić ? opłaca się ?
na poważnie
Rozmiar płyty pierwszej ASUSA to: 30.5 cm x 21.3 cm
a jak z tym kompem z allegro? Opłaca się kupić?
Nie kupuj tych komputerów z allegro, to po 1, po 2 weź tego 3 rdzeniowego AMD i płytę która obsłuży 8 gb ramu i tyle, po co będziesz ładować w PC jak później znudzą ci się gry ( zależy ile masz lat ).
Te 600 zł wydasz i przez najbliższe 2 lata nie będziesz musiał ich wymieniać, chyba, że karte graficzną i więcej ramu.
Posłuchaj się komandosa i weź to co ci napisał, a nie będziesz żałował.
Ja kupuje teraz Pentiuma D 945 i na nim pośmigam w Bf3 z 3 gb ramu, a ty się martwisz o 3 rdzeniowego amd z 4 gb ramu.
ok, kupię 4Gb RAMu, procesor AMD Athlon II x3 450, tylko mam ostatnie 2pytania
podałem wymiary kompa, jaką kupić płytę? I ostatnie -czy moja grafika wytrzyma przy bf2? Wiem, że jeszcze będę ją wymieniał, ale na razie czy przy 2wytrzyma ?
@UP 2dni temu skończyłem 15lat
Jaką masz kartę graficzną?
pisałem już, że Radeon x1800
Z tą kartą to raczej ciężko będzie o BF2, a co tu mówić o BF3.
a jaką mogę możliwie tanią i dobrą kupić?
– Dodane 06.05.2012 (N) 20:59 –
a ge force 210 1gb RAMu ddr3 będzie dobra?
GF210? Procesy biurowe jak nic.
Powiedz ile chcesz przeznaczyć na tą kartę, bo dla jednych tanio to 50zł, a dla innych 5000zł.
Nie, włączysz Bf ale płynnie nie będzie chodzić.
Lepiej kup 4850