Znaleziono nowy sprzęt


(sakiewka) #1

zakupiłem kartę dżwiękową SB Audigy 2 ZS GOLD ,po zainstalowaniu karty ,zainstalowaniu sterowników ,automatycznej aktualizacji-dżwięk działa prawidłowo.Przy każdym następnym uruchomienu kompa pojawia się krator znaleziwnia nowego sprzętu-kreator wyszukuje nowe sterowniki-nie mógł znależc klikam anuluj, w menadrzeże urżądzeń widnieją dwie pozyje -kontroler multimediów audio-które usuwam z systemu-dżwięk działa ok,po restarcie znowu komunikat wykryto nowe urządzenie-jak to zlikwidować???


(Cedar) #2

Zainstaluj sterowniki od swojej płyty głównej bo najwyraźniej któregoś z nich brakuje.


(Michal Kolatek) #3

Wyłączyłeś zintegrowaną kartę w biosie?


(Cyba91) #4

Nie używasz już zintegrowanej karty, dlatego są komunikaty. Wejdź w menadżer urządzeń, kliknij prawym na swoją zintegrowaną kartę (będzie przy niej żółty znak zapytania lub wykrzyknik) i masz tam polecenie ‘wyłącz’.

Edit. Jak bierzesz ‘odinstaluj’ to będzie wracało.


(Zabolot Iks De) #5

siema, instalowałem windowsa xp na komputer i wszystko poszło dobrze oprócz dźwięku. Weszłem w menedżer urządzeń i w kategorii inne urządzenia mam zaznaczony żółtym znakiem zapytania kontroler multimediów audio. Jego identyfikator wystąpienia urządzenia to PCI\VEN_1039&DEV_7012&SUBSYS_1019A007&REV_A0\3&61AAA01&0&17. Kiedy biorę opcję “przywróć sterownik” włącza mi się kreator dodawania sprzętu. Zna może ktoś linki do sterowników dla tego urządzenia (z góry dzięki)


(Piotr Kluzowicz) #6

zabolot_iks_de , a może byś tak łaskawie napisał dla jakiego urządzenia, bo kart dźwiękowych są tysiące?

Podaj model płyty głównej i karty dźwiękowej.

Instalowałeś sterowniki do płyty głównej i DirectX?


(Zabolot Iks De) #7

Sorry, już działa. Zainstalowałem “C-media audio device” i gra.