Witam. od niedawna mam taki problem otóż po jakimś czasie czasami znikają mi 3 ikonki w tary’u te windowsowskie a dokładnie Zasilanie, Sieć, i Głośność i jak wejdę w ustawienia tam gdzie się pokazuje te ikonki to nie mogę ich włączyć bo są nieaktywne zresztą proszę zobaczyć na dołączonym screenie. Dodam że po ponownym uruchomieniu komputera ikonki znowu są ale po jakimś czasie znowu znikają.
proponuję najprostsze rozwiązanie: przywróć windows do dnia w którym te ikony nie znikały powinno pomóć, jeśli nie uruchom płyte instalacyjną i wybierz napraw system…
KYNEK , ale mati75 mówił, czy pod dostosuj(trochę wyżej na Twojej fotce) nie jest wyłączone… Co my mamy poradzić… pewnie sam sobie to zrobiłeś jak usuwałeś zbędny soft… jakimś Sunrise Konfiguratorem czy coś…
Skasuj stamtąd wartości IconStreams + PastIconsStream.
Po tej edycji jest konieczne przeładowanie powłoki. W Menedżerze zadań zabij explorer.exe, następnie Nowe zadanie >>> wskaż explorer.exe. Ikony powinny wrócić. Jeśli nie = reset kompa.
Aero napisałem że nie mam płytki visty ale nie pisałem że kiedyś nie miałem. bo kiedyś mialem jak instalowałem ale mam teraz remont w domu i nawet nie wiem gdzie ją mam i czy w ogóle gdzieś jest bo się przeprowadzam. używałem ostatnio tylko sunrise konfigurator zeby usunać strzałki ikon. zaraz zrobię tak jak napisał zomo_prl i dam znać czy pomogło.