Zniknięcie ikony połączenia przy zegarku na pasku zadań


(Piotrek Fiuk) #1

Mimo tego, że mam połączenie z internetem, nie widze ikonki połączenia przy zegarku na pulpicie, w folderze Połączenia sieciowe pusto, po włączeniu pokazuje mi się komunikat

"Folder Połączenia sieciowe nie może pobrac listy kart sieciowych tego komputera.

Upewnij się, że usługa Połączenia sieciowe jest włączona i uruchomiona"

PPM na Mój komputer - w Usługach nie mogę nic co by temu odpowiadało znaleźć. Próbując dodać połączenie ręcznie wyświetla mi, że albo już istnieje takie połączenie które chce utworzyć, albo "Nie można utworzyć podanego polączenia. Powodem może być za mała ilość pamięci lub miejsca na dysku." jeśli zmieniam chociażby nazwę tego połączenia na jakąś bardziej pierdołowatą.

Na C i D mam ponad GB wolnego, a pamięci operacyjnej bardzo wątpie, żeby nagle zaczęło brakować. Ikonka połączenia przy zegarku (te dwa monitorki) zniknęla jeśli dobrze pamiętam po pierwszym użyciu Hijack'a.

Dać loga z Hj? Czy z ComboFix'a?

po tym wydarzeniu mialem problemy z explorer.exe i wsctf.exe oraz z infekcją z pendrive'a ale z tym sobie już poradziłem. Został tylko ten problem. Proszę o pomoc.


(Roman Atka) #2

http://forum.idg.pl/lofiversion/index.php/t13388.html Tu masz wszystko. :slight_smile:


(andrzej2310) #3

Sprawdż w usługach czy klient DNS jest ustawiony na automatyczny.


(Piotrek Fiuk) #4

Wszystko ładnie pięknie, ale mam podobny problem jak pan w tamtym temacie, folder połączeń sieciowych jest pusty.

elap_ms napisał w http://forum.idg.pl/lofiversion/index.php/t13388.html

Bez żadnych skutków.

Jeśli dobrze pamiętam tak jak napisałem po pierwszorazowym użyciu Hijack'a.

klient DNS również jest ustawiony na automatyczny


(Niemiecp) #5

Aby było widoczne to połączenie sieciowe trzeba wejść do Panelu sterowania\Narzędzia administracyjne\Zarządzanie komputerem\Usługi i aplikacje\Usługi\Zapora połączenia internetowego/Udostępnianie połączenia internetowego i tam stan usługi jest ustawiony na "zatrzymany" i trzeba dać uruchom i typ uruchomienia dać na automatyczny, a na koniec trzeba uruchomić ponownie komputer i powinno działać.