Znowu mi internet muli :(


(system) #1

siemka. co jakis czas mi muli neta juz kiedys wklejalem loga i bylo czysto wiec poczyscilem kompa i pomoglo teraz to nie pomoglo wiec wklejam.

[quote]Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 16:14:28, on 2006-08-30

Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)


Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 6.0\avp.exe

C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 6.0\avp.exe

C:\Programy\AutoConnect\AutoConnect.exe

C:\Program Files\CursorXP\CursorXP.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\Programy\Winamp\Winamp.exe

C:\Programy\Opera\Opera.exe

C:\Programy\Gadu-Gadu\gg.exe

C:\Programy\hijackthis\HijackThis.exe


R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://strony.aster.pl/zyczenia/imieninowe.htm

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page = 

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll

O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_07\bin\ssv.dll

O4 - HKLM\..\Run: [kis] "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 6.0\avp.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup

O4 - HKCU\..\Run: [AutoConnect] C:\Programy\AutoConnect\AutoConnect.exe

O4 - HKCU\..\Run: [CursorXP] C:\Program Files\CursorXP\CursorXP.exe

O4 - Global Startup: Adobe Gamma Loader.lnk = C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe

O8 - Extra context menu item: Dodaj do Kaspersky Anti-Banner - C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 6.0\\ie_banner_deny.htm

O8 - Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000

O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_07\bin\ssv.dll

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_07\bin\ssv.dll

O9 - Extra button: Ochrona WWW - {1F460357-8A94-4D71-9CA3-AA4ACF32ED8E} - C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 6.0\scieplugin.dll

O9 - Extra button: Badanie - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL

O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{D7BE1C4A-CA0A-412C-8001-707D178CF62A}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164

O20 - AppInit_DLLs: C:\PROGRA~1\KASPER~1\KASPER~1.0\adialhk.dll

O20 - Winlogon Notify: klogon - C:\WINDOWS\system32\klogon.dll

O23 - Service: Kaspersky Internet Security 6.0 (AVP) - Unknown owner - C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 6.0\avp.exe" -r (file missing)

O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

O23 - Service: TuneUp WinStyler Theme Service (TUWinStylerThemeSvc) - TuneUp Software GmbH - C:\Program Files\TuneUp Utilities 2006\WinStylerThemeSvc.exe

[/quote]

(adam9870) #2

Log jest ok.

Może skontaktuj się z dostwcą neta skoro masz z nim często problemy :?


(system) #3

wątpie czy to coś da, mam neostrade, i na dodatek zrywa mi połączenie ( w tym czasie jak muli ale tak sie dzieje przez jakies 2-3 dni i pa tygodniu znowu :? ) juz kiedys dzwonilem i nie pomogli.


(adam9870) #4

Hmmm

Zrywanie połączenia w neostradzie, można powiedzieć że jest normalną rzeczą ponieważ sam korzystam z tej usługi i czasami niestety połączenie jest przerywane, na modemie miga wtedy dioda ADSL i po jakiejś minucie, dwóch jest spoworotem normalnie.

Z tego co wiem, czytałem to sporo osób ma właśnie z tym problem i chyba nie ma na to rozwiązania. :roll:

Ewentualnie możesz zajrzeć do tego tematu ale wątpię aby Ci pomogło:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=88709


(system) #5

no nic jakos przezyje :? a nawet czasami gdy zrywa polaczenie to w ogole nie swieci dioda ADSL to moze rozwiazanie?


(Bbieniol) #6

To, że dioda się nie świeci oznacza, że nie przepływa sygnał...

Neostrada ma to do siebie, że ma takie "odchyły" :?

Masz tak od samego początku, czy zaczęło się to niedawno?


(system) #7

od samego początku, zadzwonilem do nich i kazali mi wejsc w jakies opcje i podalem im jak mam skonfigurowane, a oni powiedzieli zebym nadusil OK i teraz powinno byc dobrze ( nie kazali niczego zmieniac) normalnie w kulki sobie lecą


(Bbieniol) #8

W takim razie zadzwnoń do nich jeszcze raz.... udawaj kompletnego komputerowego laika i powiedz żeby przyszli i Ci to zrobili :slight_smile:

"Płacę - żądam" :slight_smile: