Zrzucanie pamięci fizycznej :(


(Michall35) #1

komp chodzi ok ale nieraz wyskakuje mi niebieskie okno z napisem żeby skontaktowac się z administratorem kompa ... i wyłączyć w biosie funkcje buforowania.. a dalej: Zrzucanie pamięci fizycznej i odlicza do 100 a jak dojdzie do 100 to pisze zżucanie pamięci zakończone i muszę włączać od nowa kompa czemu ??


(qrczak13) #2

Debugging Tools for Windows i pliki minidump

Wklej na forum.

[Advanced Chipset Features > Video RAM Cacheable > na disable]](http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=8&a=18)


(Dranek Ak) #3

niebieski ekran też tak miałem :):)Nie instalowaleś nowego sprzętu lub sterowników??


(SeBoLaS) #4

Najlepiej będzie tak jak napisał qrczak13 wklej minidumpa dowiemy się co broi ci na kompie.


(Michall35) #5

Use !analyze -v to get detailed debugging information.

BugCheck 4E, {7, 9dd, 1, 0}

***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis.

*** WARNING: Unable to verify timestamp for mssmbios.sys

*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for mssmbios.sys

Followup: MachineOwner



(SeBoLaS) #6

Pisze o pliku mssmbios.sys. Może on być uszkodzony dzięki wirusom.Nie miałeś w tym minidumpie czegoś takiego jeszcze jak:

Probably caused by: … ???

Jak jest to wpisz co tam pisze

Złączono Posta : 16.02.2007 (Pią) 17:16

Sprawdz jeszcze w dzienniku zdarzeń błędy

Start>>>>>>>Uruchom>>>>>>>eventvwr

Sprawdz to co będzie na czerwono kliknij w to i wklej zawartość


(Michall35) #7

Microsoft ® Windows Debugger Version 6.5.0003.7

Copyright © Microsoft Corporation. All rights reserved.

Loading Dump File [C]

Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available

Symbol search path is: *** Invalid ***

****************************************************************************

* Symbol loading may be unreliable without a symbol search path. *

* Use .symfix to have the debugger choose a symbol path. *

* After setting your symbol path, use .reload to refresh symbol locations. *

****************************************************************************

Executable search path is:

*********************************************************************

* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *

* *

* The Symbol Path can be set by: *

* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *

* using the -y argument when starting the debugger. *

* using .sympath and .sympath+ *

*********************************************************************

Unable to load image \WINDOWS\system32\ntoskrnl.exe, Win32 error 2

*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe

*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe

Windows XP Kernel Version 2600 (Service Pack 2) UP Free x86 compatible

Product: WinNt

Kernel base = 0x804d7000 PsLoadedModuleList = 0x8055ab20

Debug session time: Fri Feb 16 16:19:59.425 2007 (GMT+1)

System Uptime: 0 days 2:58:41.014

*********************************************************************

* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *

* *

* The Symbol Path can be set by: *

* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *

* using the -y argument when starting the debugger. *

* using .sympath and .sympath+ *

*********************************************************************

Unable to load image \WINDOWS\system32\ntoskrnl.exe, Win32 error 2

*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe

*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe

Loading Kernel Symbols

Loading unloaded module list

Loading User Symbols

*******************************************************************************

* *

* Bugcheck Analysis *

* *

*******************************************************************************

Use !analyze -v to get detailed debugging information.

BugCheck 4E, {7, 9dd, 1, 0}

***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis.

*** WARNING: Unable to verify timestamp for mssmbios.sys

*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for mssmbios.sys

Followup: MachineOwner


(qrczak13) #8

Probably caused by: <-- nie ma tego?

Jak nie ma to:

Wpisy application error z dnia BSOD (niebieskie okno) z zakładki system > dwuklik > i to co jest w opisie.


(SeBoLaS) #9

Jakiego masz antywira i firewalla??

Złączono Posta : 16.02.2007 (Pią) 18:02

Problemy z mssmbios.sys mogą być trze z powodowane przez sterowniki karty graficznej.

Jak długo występuje ten problem,Instalowałeś w tym czasie coś nowego??(zwłaszcza sterowniki,programy)


(Michall35) #10

qrczak13 może napisal byś wyraźniej o co ci chodzi a nie

ostatnio tylko sterownik do kart graf. NVIDIA .


(qrczak13) #11

To jeszcze raz. Wkleiłeś minidmp. Jego końcówka to:

*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for mssmbios.sys

Czy między tymi linijkami jest wpis Probably caused by:?

Followup: MachineOwner

Jak nie ma to

start > uruchom > eventvwr > jesteś w podglądzie zdarzeń.

W zakładce system szukasz wpisu z czasu kiedy wystąpił BSOD (niebieskie okno). Wpis application error , oznaczony na czerwono. Dwuklik, przepisujesz co jest w opisie.

Albo

prawym na mój komp > właściwości > zaawansowane > uruchamianie i odzyskiwanie > ustawienia > odptasz automatycznie uruchom ponownie.

Po restarcie jak wyskoczy BSOD spisujesz kod błędu i pod spodem są szczegóły, także przepisujesz tu.

Podaj linka do tego.


(SeBoLaS) #12

I to może być wina.Teraz napisz jaką masz kartę grafiki i jaką wersję sterownika zainstalowałeś??

Złączono Posta : 16.02.2007 (Pią) 20:33

Nie ma tego bo wkleił całego minidumpa.Szukałem w googlach o tym czegoś i tam taki sam wynik minidumpa wyszedł jakiemuś kolesiowi.

Złączono Posta : 16.02.2007 (Pią) 20:38

W dzienniku zdarzeń niczego nie masz?? :wink:


(Michall35) #13

to co w takim razie robić ??


(qrczak13) #14

(walker123) #15

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=133502&highlight=zrzucanie+pamij%EAci+fizyczne

-Już było.


(Michall35) #16

NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 (64 MB)

Co radzicie zrobić HELP version 81.98


(qrczak13) #17

http://forum.gery.pl/index.php?showtopic=54253

Spróbuj ze sterami z 4 postu.


(SeBoLaS) #18

Za wysokie stery do twojej karty.Zainstaluj najwyżej wersję 50, …

Złączono Posta : 17.02.2007 (Sob) 17:19

Ale zainstaluj wersję 44. … najstabilniejsza do twojej karty


(Michall35) #19

Ok zainstalowałem stery 44.03 a czy nie wiecie czy jest jakieś spolszczenie do tych sterowników albo wiecie jak je obsługiwać bo one się znacznie róźnią od nowszych wersji :frowning:


(qrczak13) #20

http://download1.nvidia.com/Windows/44.03/44.03_win2kxp_international.exe

Wersja wielojęzyczna.