Zużycie procesora 100% na laptopie Windows 8


(Tomek 101) #1

Witam od 2 dni mam problem ze 100% zużyciem procesora. Program antywirusowy Kaspersky (płatna wersja) nic nie wykrył.

Na komputerze nie były raczej instalowane programy.

Z menadżera zadań

services.exe około 30% 

ntoskrnl.exe około 30%

svhost.exe 15%

 

OTL:

http://wklej.to/AHO3R

http://wklej.to/i9bQL


(Atis) #2

W panelu sterowania odinstaluj Mega Browse, Delta toolbar, Delta Chrome Toolbar

Pobierz i uruchom AdwCleaner Kliknij Szukaj i później Usuń.

Pobierz Farbar Recovery Scan Tool 64-Bit Version

Uruchom FRST i kliknij Scan. Pokaż raport FRST i Addition.


(Tomek 101) #3

http://wklej.to/u4iBJ

http://wklej.to/MjDpT


(Atis) #4

Wklej do systemowego notatnika i zapisz jako plik tekstowy o nazwie fixlist :

SearchScopes: HKLM - DefaultScope value is missing.
FF HKLM-x32\...\Thunderbird\Extensions: [msktbird@mcafee.com] - C:\Program Files\McAfee\MSK
S2 McOobeSv2; "C:\Program Files\Common Files\mcafee\Platform\McSvcHost\McSvHost.exe" /McCoreSvc [X]
R1 {29b136c9-938d-4d3d-8df8-d649d9b74d02}Gw64; C:\Windows\System32\drivers\{29b136c9-938d-4d3d-8df8-d649d9b74d02}Gw64.sys [61120 2014-04-24] (StdLib)
S3 ewusbnet; \SystemRoot\system32\DRIVERS\ewusbnet.sys [X]
S3 hwdatacard; \SystemRoot\system32\DRIVERS\ewusbmdm.sys [X]
S3 hwdatacard; \SystemRoot\system32\DRIVERS\ewusbmdm.sys [X]
C:\Users\Paula\Downloads\Odkurzacz(12322).exe
C:\Windows\system32\Drivers\{29b136c9-938d-4d3d-8df8-d649d9b74d02}Gw64.sys
C:\Users\Paula\Downloads\HyperCam(12897).exe
C:\Users\Paula\Downloads\CamStudio(11765).exe
C:\AdwCleaner
C:\Program Files\McAfeeEx
C:\ProgramData\AVAST Software
C:\Users\Paula\AppData\Local\Temp\*.exe
Task: {020AAEC2-00EB-4462-BC84-7B910722424E} - System32\Tasks\Opera D4 => C:\Program Files (x86)\Opera\launcher.exe
Task: {338162BC-56E1-4F4F-A722-D8005A455A70} - System32\Tasks\Opera D7 => C:\Program Files (x86)\Opera\launcher.exe
Task: {455A2E0C-757A-4168-9F38-EB362F1F7ABE} - System32\Tasks\Opera D3 => C:\Program Files (x86)\Opera\launcher.exe
Task: {7654A099-C521-4367-B212-CBF538BDF4E1} - System32\Tasks\Opera D5 => C:\Program Files (x86)\Opera\launcher.exe
Task: {BA871134-3D04-40AD-B2DB-41768E3C4D4C} - System32\Tasks\Opera D6 => C:\Program Files (x86)\Opera\launcher.exe
Task: {BF53D388-B565-4F42-9C99-FEB630EB2DA4} - System32\Tasks\Opera D2 => C:\Program Files (x86)\Opera\launcher.exe
Task: {E2B631D7-C1E8-4620-B690-7E4A0E8C2267} - \BitGuard No Task File <==== ATTENTION
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\mcpltsvc => ""=""
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\mcpltsvc => ""=""

Uruchom FRST i kliknij Fix. Pokaż raport z usuwania Fixlog.

Kliknij Scan i pokaż nowy raport z FRST bez Addition.


(Tomek 101) #5

http://wklej.to/6RHZO

http://wklej.to/6Pyz8


(Atis) #6

Skasuj folder C:\FRST

Dysk przeskanuj Malwarebytes Anti-Malware

Podczas instalacji usuń zaznaczenie przy Uruchom okres testowy Malwarebytes Anti-Malware Premium.

http://wstaw.org/m/2014/03/25/2014-03-25_123039.png

Język PL > Settings > General Settings > Language > Polish

Przeczytaj w jaki sposób należy instalować programy: KLIK - KLIK - KLIK - KLIK


(Tomek 101) #7

Niestety dalej jest 100% zużycie procesora.


(edelmann) #8

Odśwież komputer, albo ponowna instalacja.


(Tomek 101) #9

Doszedłem do tego, że komp działa normalnie w trybie Offline, tzn wyłączone wifi. Zawsze jak włączę wifi to znowu wraca do 100%. Ktoś ma jakieś pomysły?