Zwisy komputera


(Dawkow) #1

Witam. Mam pewien problem. Od pewnego czasu zwiesza mi się komp. Najczęściej dzieje sie to przy uruchomionym połączeniu internetowym oraz podłączonym eMule. Wtedy wystarczy że uruchomię Winampa albo Subedit Player i mam zwis. Jeśli nie podłączam neta i nie idzie eMule w przypadku wlączenia wyzej wymienionych programów zwis następuje po około 30 minutach. W podglądzie zdarzeń nie ma żadnej informacji o błędzie ani ostrzeżeniu. Mam zainstalowany adapter IrDA którego sterowniki nie są podpisane cyfrowo oraz aplikację do Siemensów Mobile Phone Manager również z niepodpisanymi cyfrowo sterownikami. W managerze urządzeń nie ma żadnych pytajników ani wykrzykników. Załączam loga z HijackThis. Widzę w nim jeden problem ale chcę aby zobaczył to ktoś kto zna się na tym lepiej ode mnie. Nie sądzę jednak aby była to przyczyna zwisów. Proszę o poradę.

====================================

Uwaga: Jak wklejasz loga to obejmuj go znacznikiem (tagiem) CODE lub QUOTE

Proponuje poczytać TEN temat i zobacz jaka jest prośba do userów wklejających loga.

Pozdrawiam kuz5


(Bbieniol) #2

Do usunięcia te wpisy:

Poza tym czysto :slight_smile:

Skan EWIDO po update :slight_smile:

Wrzuć jeszcze log z Silent Runners


(Dawkow) #3

Oto log z Silent Runners


(Bbieniol) #4

Log jest ucięty...

Poczekaj, aż pojawi Ci się komunikat, że log został skończony - dopiero wtedy wklej go na forim :slight_smile:


(Dawkow) #5

Sorki, pospieszyłem się. Oto pełny log:

Przy okazji: usuwam podane elementy ale po restarcie element powraca w tej samej formie:


(Gblade) #6

Witam,

Przejdź do klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Session Manager\

Kliknij na BootExecute i skasuj wszystko prócz autocheck autochk *

Przeskanuj http://www.ewido.net


(Dawkow) #7

Usunąłem tak jak napisałeś. Przeskanowałem ewido i nic nie wykrył. Zobaczę jutro czy nadal będzie sie zwieszał i napiszę. Dzięki wszystkim za pomoc. :slight_smile: