Witam. Jestem Szymon, pochodzę z Nysy (województwo opolskie).
Zakupiłem niedawno w komisie Motorole (wygląda ja taka) V975.
Gościu w komisie coś wspomniał że to jest Vxxx (nie pamiętam dokładnie), a w każdym razie jak podłączam kablem USB do kompa (oznaczonym AAKN4011A, który mam od kumpla, a on miał go razem z nowym V975) to wyskakuje mi, że znaleziono nowy sprzęt jako V980M :/.
Jak czytałem po serwisach z info o telefonach i porównywałem oba modele, to niby wygląda jak V975 po części jest jak V980 tzn. niby V980 ma 2MB pamięci wewnętrznej, a V975 ma 16MB, a mój ma 18355KB.
W środku w telefonie na naklejce jest niby V980 …
Czy spotkał się kiedyś ktoś z was z czymś takim? Prosiłbym o pomoc, bo ja mam już dość szukania sterów itp. tydzień się już z tym męczę xD po godzinę dwie dziennie w standardzie…
Jeśli trzeba wam więcej informacji na temat telefonu piszcie… Często będę wchodził na forum bo mi zależy … Dziękuje za wszelkie próby pomocy
[EDIT]
Więc tak… zauważyłem, że albo jest to V980 z wymienioną obudową, oraz pamięcią wewnętrzną tzn. oba telefony są bardzo podobne, więc możliwe byłoby podmienianie części pewnie i klawiatura wygląda podobnie w obu. Czyli w mojej Motce (wygląda jak v975) jest przycisk z kulą służący do wchodzenia w przeglądarkę internetową, a w V980 jest taka strzałka z kreską jako “wstecz”. A więc w mojej ten przycisk działa jako “wstecz”.Jeżeli jest zmieniona obudowa to musiała by być wymieniona także pamięć wewnętrzna na pamięć z V975, bo mam 16MB, a w V980 jest tylko 2MB. Ewentualnie został zmieniony SOFT.
[EDIT/]
[EDIT2]
Już sobie poradziłem… znalazłem gdzieś na forum info o programie P2Kcommander… Prosty w obsłudze, czasem wyskakuje błąd, ale OK… da się w każdym razie przesyłać pliki… heh… jest coś dziwnego bo jak ten telefon odbiera plik czy to przez kabel czy przez GPRS to w pewnym momencie przerywa i nic nawet nie wyskakuje… ale jak klikam cały czas jakiś klawisz w telefenio to wszystko działa…
[EDIT2/]