Witam Mam płytę główną GA-945PL-S3. Na obudowie z przodu mam dwie wtyczki od dźwięku i mikrofonu i chcę je połączyć. Nie mogę sobie z tym poradzić, ponieważ w instrukcji nie jest to za dobrze opisane.
Pokażę parę fotek i doradźcie jak mam to podłączyć.
XMan - to, że jest to zintegrowana karta dźwiękowa to wiem o tym bardzo dobrze, ale chodzi o to, że ośmiokanałowa seria Realtek ALCxxxx ma ten sam panel sterowania tylko rożne logo producenta płyty głównej… tego chyba nie brałeś pod uwage…
@tymek_85 : jeżeli chcesz wiedzieć to w tym temacie pomogłem wielu osobom/forumowiczom.
Użyj wyszukiwarki to się przekonasz, tygodniami niektórzy kombinowali z kabelkami itp. i nie mieli głosu.
Pomagało jedynie p/w zaznaczenie - to nie ja wymyśliłem.
Ja mam tą kartę prawie dwa lata a jeżeli znasz się lepiej i również masz tą kartę to proszę opisz dokładnie jak ma działać przedni panel komputera oraz daj screeny.
Jeżeli nie zrobisz tego to nie pisz już więcej i nie zaśmiecaj tematu ,bzdetami"…
Edit : ha… już wiem dlaczego tak rozumujesz.
Jest poważny błąd w przetłumaczeniu z chińskiego na angielski a z angielskiego na polski - Wyłącz wykrywanie gniazda panela przedniego powinno być Włącz…
Mnie również to zmyliło i jak kupiłem nowy komputer to aby mieć głos z przedniego panela męczyłem się tydzień czasu dniami i nocami.