Ostatnio zastanawiam się nad wyborem nowych słuchawek komputerowych
Do tej pory miałem słuchawki Tracera, którym nie wiele można było zarzucić lecz nie przetrwały próby czasu i odpadła jedna muszla … Potem dostałem (;/) słuchawki LOGITECH CLEARCHAT PREMIUM PC, które były wielką pomyłką, brak poduszeczek przy pałąku, od muszli bolą uszy i słuchawki uwierają w każdym możliwym miejscu oraz mikrofonik porusza się tylko góra-dół i grając w CSa musiałem je mieć krzywo założone żeby cokolwiek łapały :/.
A więc poszukuje słuchawek, mają mi słuzyć do gry (najczęściej multi FPSy) oraz do słuchania muzyki. mogłyby mieć mocny kabel (niekoniecznie ) gdyż mam niechlubny nawyk podgryzania kabelka (nie to nie z głodu :P) i cały czas jeżdżę po kablu krzesłem z kółkami, muszą też mieć dobry mikrofon, który będzie wyginany, oraz oczywiścię muszą nie uwierać, cena do 180 zł (+/-10zł)
Narazie zainteresowałem się :
Koss UR 40 - tanie i nie wiem czy w tym przypadku nie ma zasady jakość- cena
Razer Piranha- Moja ulubiona firma peryferii/ podkładek (deathadder, lycosa, goliathus) choć o słuchawkach słyszałem w większości niezbyt pochlebne recenzje
Słuchawki SIBERIA- tu mam pewien problemik wiele firm ma słuchawki o takiej właśnie pod nazwie i nie wiem czy wszystkie są identyczne np. ICEMATY SIberia kosztujące 130 zł a steel seriesy sibieria kosztujące 230zł
Creativy Fatal1ty - chyba tych jestem najbliżej zakupu
Creative HS 900 - od tych odwodzi mnie większość negatywnych komentarzy
nie wiem czy to właściwy dział jeśli nie to proszę o przeniesienie a nie usunięcie
Koss UR 40 - najlepsze w swojej cenie ale musisz dokupic do nich kabel bo standardowo maja tylko 80cm, ale jezeli jezdzisz po kablu krzeslem to nawet lepsze rozwiazanie z przedluzaczem, bo jak najedziesz to on sie zepsuje, a jak naciagniesz kabel to sie odlaczy od sluchawek
no i maja wieczysta gwarancje, placisz tylko za przesylke i naprawiaja…
a nie lepiej uzywac mikrofon stacjonarny na biurku i tak jak grasz to siedzisz przy komputerze, moj jest ok 40cm od twarzy i normalnie zbiera
w takim budżecie mogę ci polecić MDR 700V DJ, niestety kupisz tzw oryginalne podróbki ale dźwięk jest naprawdę o wile lepszy od innych słuchawek w tej cenie, super dól i środek
Wygodne muszle. Mikrofon na giętkim pałąku. Kabel w oplocie. Regulacja głośności i włącznik mikrofonu na przewodzie. Swoje kupiłem w realu za 45 zł. Korzystam z nich już kilka miesięcy bez najmniejszych problemów.
Z podanego zestawu wybrałbym Kossy, bardzo dobre słuchawki. I na Twoim miejscu wybrałbym najpierw porządne słuchawki w okolicach tych 150zł, a do tego porządny mikrofon doczepiany http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Pro … sp?idx=210
załóżmy że zakupię KOssy ur40, i na czym będzie polegac ten doczepiany mikrofon?? sory ale nie jestem obyty w tych sprawach . A co do temtatów - przeglądałem ale żadne nie odnosi się do moich potrzeb i kryteriów cenowych
6 link - viewtopic.php?f=19&t=315065 - idealnie Twoje kryteria (150-200zł, gry) więc nie wiem w czym miałeś problem ze znalezieniem, takich tematów jeszcze kilka się znajdzie…
Co do tych nowych Kossów, to niestety nic o nich nie czytałem, szukaj w google.