Witam
Kupiłem jakieś miesiąc temu komputer z systemem Vista Home Premium 64bit {OEM}.Trzy dni temu pojechałem podpisać umowę na neostradę ,dostałem modem ZXDSL85(innych obecnie nie mają).Pani była tak miła,ze jak usłyszała ,że mam Vistę to podpowiedziała mi abym ściągnął sobie stery do tego modemu,bo na płytce instalacyjnej nie ich ma.Poszedłem do kafejki znalazłem w necie stery http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/int … rod=604001 - jak widać są pod Vistę 64 bit ,ale nie mogłem ich sobie zapisać na płytkę ,próbowałem w kafejce i u kumpla(miła Pani z TP zapomniała powiedzieć,ze ich nie można zapisać na płytce).Kolega podsunął mi pomysł abym zainstalował na moim kompie jego xp ,to się udało,ale żeby podłączyć się do netu mój komp musiałem przeprowadzić cały cykl rejestracyjny ,po tym pobrałem stery rozpakowałem je na partycji gdzie jest Vista .Instaluje według pobranej" Instrukcja instalacji dla modemu USB ZXDSL 852 pod MS Windows Vista " ze strony TPSA ,instalacja się rozpoczyna,lecz wyskakuje monit,ze pod ten system sterowniki muszą być podpisane cyfrowo i cały proces zostaje zatrzymany.
Nie bardzo rozumiem postępowanie TP , dlaczego nie można zapisać sobie na płycie sterów do tego modemu i dlaczego choć jest podane ,że są pod Vistę 64 bit to jednak nie są ? Jeżeli była by możliwość zapisu sterów na płycie to nie musiał bym instalować xp i się rejestrować a tak przez to ,że zainstalowałem xp i przeprowadziłem całą rejestrację będę musiał płacić za neostradę ,a nie będę miał w domu neta czyli zostałem nabity w butelkę przez TP czy jednak sam się nabiłem “bo byłem/jestem” zielony w temacie? Co mam zrobić aby mieć neta na systemie 64 bitowym ?