Radeon 9550, czy gf ti 4600?

No właśnie, zastanawiam się nad tymi 2 kartami, która z nich jest bardziej wydajna? Radek ma obsługę dx9, a gf tylko 8.1 ;(

Taktowania gf ma lepsze, aha i cena podobna

zdecydowanie bierz Radeona tylko wybierz albo Gigabyte albo Saphire; ma on duze mozliwosci krecenia

gtc13 a możesz uzasadnić dlaczego? bo ja jak narazie skłaniam się ku gf :?

Moi dwaj kumple maja karty 1. tego gf4 TI 2. GF FX5600. I gf TI jest pod 8.1 a FX dziala pod 9.0. Z tego co słyszałem to temu z Titanem wymiataja gry pod dx 8.1 lepiej niz temu z FXem, a temu drugiemu chodza lepiej gry na 9 :slight_smile: Wiec jeśli masz zamiar czesciej grac w nowsze giery to ten radek bedzie lepszy a jesli chodzi o gry pod dx 8.1 i starsze to gf bedzie lepszym wyborem.

Nie wiem czy mowie dobrze ale to wynikalo z ich rozmowy.

wigrus głównie dlatego, że bardzo dobrze się kręci, 9550 można ją podkręcić do seri 9600;

obsługuje: VideoShader, Trueform 2.0, SmoothVision 2.0, Hyper Z III, SmartShader 2.0, DualHead Display;

…i przy podłączaniu do Tv nie ma problemów co się często zdarza w Gf

możesz też poszukać bo na forum było pare tematów i za tą cene większość radziła brać Radeona

Co do podkręcenia moje rezultay: GPU-250/OC392, MEM-390/OC482

ja rozumiem i wiem, że się dobrze kręcą, ale ten gf też można podkręcić. Po za tym, ma 4 ptoki i 2 jednostki tmu w potoku, a radek tlyko 4/1, więc różnica jakaś jest :wink:

ino R9550 rozbija tego Ti w 3dm2k3 :wink:

btw: moj R9550 250@378 & 400@525

Również polecam Radka, sam sie zastanawiam nad kupnem tego Radeona lecz produkcji Gigabyte ponieważ możesz go podkręcić (SAMYMI STEROWNIKAMI!) do seri 9600 a jak pokombinujesz w biosie jest opcja, że będziesz miał 9600 PRO :slight_smile: Ale…Zrobisz jak chcesz 8) Pozdro