Vortal - jaki to CMS?

Siemka …

Mam pytanie raczej do Adminów vortalu:

Jeśli można wiedzieć na jakim CMS’ie działa vortal :?:

Jest to autorskie rozwiązanie przygotowane specjalnie pod kątem vortalu.

Chyba nie myślałeś że duży vortal będzie używał ogólnie dostępnego CMS-a ?? Żaden CMS nie spełniłby tak wyśrubowanych wymagań…

Kiedy się tworzy taki portal, trzeba napisać własnego CMSa dopasowanego dokładnie do potrzeb vortalu. Coś o tym wiem, bo podobnego CMSa pisałem (1MB kodu ale i tak jest marny w porównaniu z tym na DP…)

PS.

@Krogulec : Można wiedzieć ile MB NIESPAKOWANEGO kodu ma wasz portalik, w OBECNEJ WERSJI, czy to też jakaś wielka tajemnica ?? (razem z kwerendami SQL oraz szablonami HTML/PHP)

Ja oceniam tak na 2,5-3,5 MB, ale pewnie zaniżyłem.

Dziękuję za odpowiedź :slight_smile: .

Pomyślałem sobie,że to może jakiś gotowy cms tylko np trochę przerobiony :slight_smile: - kod,grafika itp…

Z przerabianiem gotowego CMSa jest przeważnie zbyt dużo roboty… łatwiej już napisać nowego CMS-a od zera - uwierz mi…

PS.

@Krogulec : odpowiedz na moje pytanie w wolnej chwili proszę :smiley:

BlackMan, nigdy tego nie sprawdzałem ale postaram się to policzyć i dam znać.

Niedużo - 537kB bez komentarzy i białych linii, 45.3k-LoC. Temat można prawdopodobnie zamknąć.

Dlaczego tak mało? Bo kod nie jest rozwlekły. Więcej != lepiej.

WOW ! Serio tak mało ? Chyba w wolnej chwili napiszę własną wersję vortalu :D. Tylko z grafiką będzie problem - nie umiem zrobić takiej fajnej. No a ten skin letni to już w ogóle wypas totalny - pochwała dla grafika który go zrobił !

Serio. Pytałeś o CMS (system zarządzania treścią) a nie warstwę prezentacji dla czytelników.