otoz w/w karta graficzna w ostatnim czasie cos mi sfiksowala chyba.problem polega na tym ze nie moge odpalic zadnej z gier 3D(nie odpalaja sie nawet te co kiedys na niej).poczatek gier-filmiki dzialaja ok ale kiedy ma sie zaczac gra to albo wychodzi z niej albo ekran jest czarny i nic nie widac a tylko slychac sound.wgrywalem nowe sterowniki z netu, directx-y,formatowalem kompa,robilem to pod XP SP1 i XP SP2 i efekt ten sam.dodam ze filmy i wszystko inne dziala bez zarzutu najmniejszego. juz nie wiem jak ja podejsc a moze zwyczajnie sie spiep…la.
moze ktos mnie oswieci i pomoze?moze tez tak mial?
najnowsze sciagnalem z netu -77.72_win2kxp_international.ale tez nic nie daje.dziwne np.bo na sterownikach ktore kiedys instalowalem gry chodzily bez problemu. a teraz na tych samych juz nie chca.i nie dzialaja tylko te 3D bo inne np.settlersi starsi dzialaja bez problemu :?
dzieki za rade ale wlasnie zawsze instalowalem 56.72.i bylo ok.ale od tygodnia przestaly sie na nich odpalac gry.wiec sciagnalem dlatego nowsze.ale nic nie pomoglo :?
tez tak uwazam.tylko nie wiem gdzie tkwi blad.testowalem ja roznymi programami i pokazuje ze niby wszystko ok ale gier 3D i tak nie chce otworzyc.
do Admina:
czemu zostal przeniesiony ten post z dzialu problemy w dzial sterowniki skoro tu najwyrazniej nie chodzi o sterowniki??mozna wrzucic go z powrotem do dzialu :problemy?moze ktos mial juz podobny problem i szybciej uzyskam tam odpowiedz?