system
(system)
21 Styczeń 2007 09:49
Witam.
Mam pytanie i jednocześnie propozycje.
Czy jest taka możliwość, aby zamieścić w vortalu program serwisu Diino ? Oto link : http://www.diino.com/download.html
A tutaj krotki opis :
Diino to serwis oferujący bezpłatne, 2-gigabajtowe konta na pliki. Kontem zarządzamy z poziomu programu klienckiego Diino, ale możemy też przeglądać pliki z poziomu przeglądarki (adres: nazwa_konta.diinoweb.com). Program kliencki instalowany w Windows służy do wysyłania (transmisja jest szyfrowana 2048-bitowym kluczem) i usuwania plików, współdzielenia plików z innymi osobami, określania, które pliki mogą być wyświetlane w przeglądarce internetowej. Oprócz menedżera plików w programie klienckim dostępny jest też klient poczty elektronicznej (użytkownicy współdzielący konto mogą wysyłać do siebie wiadomości, ale system obsługuje też adresy zewnętrzne), narzędzie do blogowania, odtwarzacz plików muzycznych, wreszcie program do archiwizacji plików online - wysyłane są katalogi z plikami, które są zipowane i umieszczane na koncie, a backupy mogą być zautomatyzowane. Dostęp do plików można przydzielić innym osobom, opatrując dostęp hasłem, dzięki czemu możliwa jest wymiana plików z innymi użytkownikami za pomocą klienta. Dostęp możliwy jest także za pomocą mobilnego urządzenia, jak telefon komórkowy czy PDA. Sprawna obsługa konta wymaga dobrego opanowania pracy z programem klienckim - warto dokładnie obejrzeć pomoc dla programu oraz demonstrację w samym serwisie . Jest też do pobrania manual w formacie PDF (1.6 MB). Interfejs programu Diino: I jeszcze krótki opis zakladania konta w Diino, dla wygody podany w punktach. U mnie sprawdza się idealnie : upload jak i download plików z pełną prędkością łącza, nielimitowany transfer, bardzo prosty w obsłudze, uruchomienie swojego serwera zajmuje niespełna 10 minut. Zarówno korzystanie jak i download klienta z serwisu Diino jest całkowicie bezpłatne przy wyborze opcji 2 G, co według mnie w zupełności wystarczy zwykłym śmiertelnikom
arekf
(Arek F.)
21 Styczeń 2007 10:00
Na vortalu jest opcja Zgłoś program , dzięki której można zgłosić administracji program, który zostanie przetestowany, oceniony i wystawiony Oczywiście jeżeli to DobryProgram A jeżeli chodzi o Diino to wg. mnie dobry program jest, sam swojego czasu go używałem.
system
(system)
21 Styczeń 2007 10:04
ups to sorry, nie zgłaszałem jeszcze programu, dlatego napisałem w tym dziale.
ok zaraz wyśle zgłoszenie a program jest naprawdę godny polecenia !
mlody15
(młody15)
3 Luty 2007 12:52
ja równiż ten program używam. Jest swietny!