Witam osobiscie niekorzystam juz od ponad 1.5 roku z zadnego antywirusa ani innych programów przegladarke mam firefoxa. Chcialbym wiedziec jak wy sie bronicie przed robakami i innymi swinstwami panujacymi w necie… moze zmienie swoje nawyki i w koncu zainstaluje jakis program poleprzajacy bezpieczenstwo…
to znaczy jesteś winternecie bez antywirusa ???
Znaczy programu antywirusowego czyli inaczej mowiac nie uzywam zadnych blokad zabezpieczen oprócz firefoxa
“Kamikadze, tak mi mówili.Kamikadze…”
Cóż można i tak. :mrgreen:
Ja mam na pokładzie.
Avast+kerio i jeszce do tego Pest Patrol i spybot serch & destroy
Kaspersky Personal Antivirus+Kerio Personal Firewall =)
te 2 programiki godne polecenia =)))
i czasami (raz na miesiąc czy jak coś sie wali) przeskanować spybot serch & destroy
=)))
ja mam neo i niestety msuze mieć ochrone kompa 24/7 ;<< bo inaczej komp by sie pewno nawet nie właczył ;///
Solo
Powiem szczerze, że ja też przez ponad rok obyłem się bez antivira, korzystałem tylko z:
Opery, Firewalla(Outpost), i Ad-aware - i nic się nie działo.
Teraz mam Noda32 - i też się nic nie dzieje ale siedzi sobie w tle (zabiera bardzo mało zasobów systemowych więc nie czuć różnicy)
U mnie Kaspersky Antivirus Personal Pro + Kerio Personal Firewall + Spybot Search&Destroy i Ad-Aware(ale tylko do skanowania)
wniosek jak zwykle taki sam - IE przepuszcza masę syfu
Ciiiiiiiiiiiiiiiiii bo zaraz zakochany w Billu przybędzie
ja używam sporo programów zabezpieczających
-symantec corporate antyvirus
-avast home odpalam tylko co tydzień aby skanowac dla bezpieczeństwa
-microsoft antyspyware
-onecare live beta ( też tylko raz na tydzien skan)
-ad aware profesional z rezydentną ochroną
-spyboot
-do tego raz na miesiąc skan skanerami on line (panda, kaspersky)
-podstawa to zmiana przeglądarki z ie na operę lub ff, używam ich obu (no i czasami odpalałem ie7 beta żeby troszkę potestowac co tam ciekawego )
-CWShredder
-spyware blaster
-no i firewal z windows xp sp2 + firewall z modemu neostrady livebox tp, uważam że jest bardzo dobry
no i to chyba na tyle
Ja posiadam tylko KPF i przeglądarkę Firefox’a i to mi wystarcza jak daję logi to są czyste i wszystko działa ok’ey.
Pozdrawiam Neon1992
Ja posiadam Norton Internet Security 2006, Ad-Aware SE Personal i Spybot - Search & Destroy. Narazie nic się nie działo, kompa skanuję co tydzień.