Vista Inspirat Ultimate - usuwanie

Cześć. Mam pytanie. Na komputerze mam zainstalowany pakiet Vista Inspirat z Rocket Dockiem, i chciałabym go usunąć. Czy mogę tak poprostu usunąć go Revo Uninstaller’em? Czy nie usunie mi się żaden potrzebny plik systemowy? Albo nie usunie mi się pasek startu? Bo słyszałam o takich przypadkach (ale nie wiem czy akurat z tym pakietem). Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam :smiley:

wez odinstaluj z dodaj/usun programy viste inspirat oraz rocketdocka zrestuj komputer utworz nowe konto usun stare przeskanuj kompa ccleanerem sory za polskie znaki pisze z telefonu a ja tak robilem i bylo wszystko ok

Usunąć konto użytkownika? Na komputerze mam tylko jedno - administrator.

Najlepiej tego typu pakiet usuń w Revo przez tryb Wbudowany.

Po co takie eksperymenty, skoro to modyfikuje pliki systemowe? :?

I usunąć te wpisy rejestru, które pokaże Revo?

Przy trybie wbudowanym jest uruchamiany sam deinstalator bez żadnych dodatkowych skanów. :stuck_out_tongue:

Jak już uruchomiłaś w innym trybie ze skanowaniem, to nie usuwaj wpisów.

Wszystkie operacje najlepiej przeprowadzać w trybie awaryjnym windows. Ten pakiet nie ma problemów z usuwaniem, więc zwykłe odinstalowanie przez panel sterowania i późniejsze przeczyszczenie rejestru za pomocą jv16 powinno wystarczyć.

Ok uruchomiłam Revo. I od razu Kaspersky pokazał komunikat o “potencjalnie niebezpiecznym programie”. Ten program to Remover.exe. Rozumiem, że mam zezwolić na uruchomienie programu?

Tak.

Przecież ten program Vista Inspirat ma swój deinstalator! !!

Trzeba uruchomić komputer w trybie awaryjnym zmienić styl visty brico pack na klasyczny xpka i odinstalować wbudowanym w ten program deinstalator - inne próby nie przyniosą efektu , tylko będziesz miał same problemy i system do reinstalacji! !!

Odinstaluj w trybie awaryjnym.Programem Revo Uninstaler w trybie zaawansowanym,jak skończy się odinstalowywanie to Vista Inspirat spyta Cię o uruchomienie kompa,wybierz NIE,revo znajdzie pozostawione wpisy rejestru,usuń wszystko i dopiero restart.

Revo Uninstaller właśnie uruchamia bezpośrednio deinstalator tego pakietu. :wink:

Usuwanie w trybie awaryjnym to raczej się stosuje przy problemach. Ja już kilkukrotnie usuwałem ten pakiet w trybie normalnym bez żadnych zmian w systemie.

Usunęłam. :smiley:

Mam jeszcze pytanie, co prawda nie do tego tematu, ale zauważam ten problem już dość długo.

Po pierwsze, gdy włączam komputer, pojawia się komunikat “No hard detected”.

A po drugie, gdy pokazuje system ma się ładować i pokazuję się Windows XP, to na początku bardzo się zacina.

I sama nie wiem co z tym zrobić.

Aaa, i jeszcze chciałam zapytać o zdanie co do tego skinu:

http://shp.net.pl/modules.php?name=StyleXP

Czy rzeczywiście są z nim problemy? Tzn. nie działa menadżer zadań?

Ten styl raczej nie jest polecany. Strasznie modyfikuje i obciąża system i powoduje różnorakie problemy.

Szkoda, bo bardzo ładnie się prezentuje. Nie mogę znaleźć żadnego stylu, który byłby związany z Windows 7.

Odinstaluj normalnie przez Dodaj/Usuń Programy Vista Inspirat Ultimate. Później wejdź PPM :arrow: Właściwości :arrow: 16 bity :arrow: zastosuj

Później taka sama czynność tylko, że zmień na 32 bity. I wszystko wróci do porządku. Wiem bo miałem ten program.

Właśnie ten sposób jest niepolecany i niebezpieczny.

deFco247 , wiem o tym ale to był bezpieczny sposób :slight_smile: bo ja tak robiłem

W każdym razie sami autorzy programu go odradzają (może mylnie)? :slight_smile:

Tak piszą w pomocy. :stuck_out_tongue:

Vista inspirat ma własny deinstalator, po usunięciu komp się resetuje i włącza się już jako zwykły XP.

Sam miałem ten dodatek, więc wiem.