Cześć wszystkim.
Postaram się opisać problem najlepiej jak mogę. Nie mogę połączyć się z siecią (do swojego routeru) w żaden sposób. Opiszę wszystko w punktach by było czytelniej
Ogólny zarys:
- System: Win 7 Home Premium
- Próbowałem normalnie kablem z sieciówki i również antenką wi-fi pod USB. Obie opcje są wykryte, sterowniki zainstalowe, cześci rozpoznane w Menadżerze Urządzeń.
- Płyta główna: ASUS B85M-G
- Router działa i połączenie z internetem za jego pomocą obecne. Sprawdzone na laptopie ‘obok’.
- ipconfig nie pokazuje sieciówki w ogóle.
- W połączeniach sieciowych obecne jest Połączenie Lokalne.
Oto czego próbowałem:
- Troubleshooter wypluwa wiadomość: “problem ze sterownikiem karty polaczenie lokalne”
- Reinstalacja sterowników do sieciówki, płyty głównej - z oficjalnej strony.
- Sprawdzone wsio typu włączone IPv4, automatyczne pobieranie adresów, etc.
Czego się spodziewam:
- Downgrade zrobił syf w sterownikach Windowsa i bez reinstalacji nie da rady.
- Może potrzebne są starsze sterowniki (płytki z pudełka niestety nie ma), miało takie coś miejsce z moją starą kartą graficzną do (bardzo) starego lapka. Jeśli tak to skąd je zdobyć?
Przywrócić systemu do wcześniejszego punktu nie mogę. Przekopałem Google w poszukiwaniu rozwiązań i próbowałem rozwiązań do kilku podobnych problemów, nic nie pomogło.
Z góry dziękuję za pomoc.
PS: To jest właściwie problem koleżanki, dlatego nie mogę umieścić od razu wszelkich screenów z konsoli i ustawień w systemie.
PPS: Możliwe że coś pokręciłem z nazwami czy czymkolwiek, siedziałem nad tym całą noc szukając rozwiązania i nie miałem tego komputera fizycznie przed sobą ale dostarczę więcej informacji jeśli będzie taka potrzeba.