wczoraj chciałem trochę usprawnić swój system za pomocą wpisów rejestrze jednak przez swoją nieznajomość coś napsułem i po restarcie komputera wyskoczyło mi bardzo dużo błędów takich jak:
brak nazwy dysków
brak możliwości kopiowania, wycinania czy jakiegokolwiek innego działania na plikach i folderach
w panelu sterowania pojawia się tylko biały ekran.
Oczywiście przed swoją zabawą nie zrobiłem kopii zapasowej
Do tej pory próbowałem naprawić system za pomocą: jv16 Power Tools, CCleaner oraz Reg Supreme ale bez skutku.
Myślałem też o reinstalacji Windowsa ale szczerze mówiąc wolałbym tego uniknąć bo na pulpicie mam ważne dla mnie pliki a jak już napisałem nie mam możliwości ich przekopiowania (próba umieszczenia na serwerze też nie wypaliła).
Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.
Próbowałeś przywrócić system poprzez punkty przywracania do momentu przed zabawą rejestrem ?Jeśli bawiłeś sie rejestrem z poziomu jakiegoś programu to powinien on-no ten program-robić kopie zapasowe zmian rejestru.
Jeszcze pytanko -robiłeś pełną kopię rejestru przed zabawą jakimś programem np.tym jv16 Power Tools -to przywróć rejestr
Przywracanie systemu. Jeżeli to nie rozwiąże problemu, to format c: i ponowna instalacja systemu, bo nic innego nie wymyślisz. Jeżeli chodzi o pliki, możesz na spokojnie przekopiować je spod Ubuntu live cd, albo spod wiersza poleceń komendą copy.