Yo, tak tak, wiem że ten temat był już przerabiany dziesiątki razy jednak to co innym pomogło (fixboot, fixmbr itd) mi nie dało rady.
Kilka godzin szukałem rozwiązania po wielu forach i nic no ale ok, od początku.
Ponieważ nie mam windowsa na płycie zgrałem dysk naprawy i odpaliłem. Kliknąłem w “Narzędzie do naprawy systemu podczas uruchomienia” nie pomogło, potem podążałem za TĄ instrukcją też nie pomogło (przynajmniej tak mi się wydaje) bo gdy włączam pc’ta za każdym razem włącza się właśnie to “Narzędzie do naprawy systemu podczas uruchomienia”. Nawet jak wyciągnę płytkę z napędu.
Mam win7 64x
Proszę o pomoc
ps. Nie wiem dlaczego ten błąd wyskoczył, nie bawiłem się ostatnio nic partycjami, nic nie instalowałem, ani nie usuwałem, nic także nie pobierałem.
Nazwa 'chkdsh' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy.
Dawałem zadziałać i to nie raz, ale za każdym razem wyskakuje: “System Windows nie może automatycznie naprawić tego komputera.” następnie : "Kliknij przycisk Zakończ, aby zakończyć i wyłączyć komputer. Jak daje “Zakończ” i uruchamiam ponownie to znowu włącza się to okienko (nawet nie wyskakuje Bootmgr is missing…)
Typ systemu plików to NTFS.
Nie można zablokować bieżącego dysku.
System Windows nie może uruchomić sprawdzania dysku na tym woluminie,
ponieważ jest on zabezpieczony przed zapisem.
hmm trochę nie ogarniam tego, mógłbyś mi lepiej wytłumaczyć?
Ściągnąłem tego Hirena (z innej strony niż mi podałeś, tam nie mogłem znaleźć downloadu). Zpatchowałem na polski keyboard nagrałem na cd za pomocą BurnCDCC i jak otwieram to w takiej ramce jest kilkadziesiąt opcji do wybrania ale nie mogę znaleźć tej “MHDD”. Pewnie coś źle zrobiłem…
Więc tak, próbowałem zrobić tego bootowalnego pendrive’a ale było zbyt dużo problemów i błędów z tym. Więc wypaliłem mhdd32ver4.6.iso. Odpaliłem i co dalej?
Zrobiłem skan dysku (sorry że to tak długo to trwało :?). I tak, na dole jest screen.
I jeszcze jedno, bo tak właściwie to zrobiłem 2 skany (screen jest z 2) tego samego dysku.
Niestety przez problemy techniczne nie posiadam screenu z 1 skanu ale pamiętam, że wtedy pojawił się jeden zielony (150ms) “kwadracik”, którego teraz nie ma.
Nie wygląda tragicznie, nawet 1 zielony to nie tak źle, Dysk wygląda na dosyć zdrowy. Jeszcze jedno, pod F8 powinieneś mieć smart dysku, to też by się przydało.