Pan z infolinii 801505505 właśnie przekazał mi wiadomość, że “usterka” ma wstępnie zostać usunięta do 24 kwietnia do godziny 15 (jutro). O godzinie 16 dzisiaj (23 kwietnia) problem został odnotowany. Problem nie jest lokalny, tylko dotyczy ogólnie usługi Neostrada.
Nie wiadomo czy dotyczy jednego czy kilku serwerów. Z tego co widzę, to co drugi zagraniczny adres leży. Czasem w ramach jednej domeny część aliasów działa, część nie (np. apple.com działa a developer.apple.com już nie). Więc mogą to być setki serwerów. Ciekawa sprawa.
– Dodane 23.04.2013 (Wt) 17:54 –
Można próbować przez serwery proxy, choć darmowe są straaasznie wolne. Można przez 3G albo innego operatora.
Mam ten sam problem i usterka nadal nie została rozwiązana a wszystko wyszlo rano gdy chciałem zalogowac sie na konto Steam wyskoczyl mi komunikat ze jest błąd wiec wpisałem w przeglądarce strone steam iku mojemu zdziwieniu strona nie chciała sie odpalic i to teraz nie chce hym lipa mogli by już to naprawić
Problemy z Steamem i innymi serwerami w stanach wynikają z problemów z routingiem w orange/tp. Wystarczy statycznie ustawić serwer DNS na karcie sieciowej na DNS netii ip = 213.241.79.38 lub dowolny inny (byle nie te z tp).
Mam identyczny problem od 2 dni … na info miła Pani z Orange twierdzi że mój problem jest “wyjątkowy” i nie mają innych zgłoszeń w skali kraju (co jest grane ?) Nie mam modemu neostrady, tylko własny router , nie bardzo wiem jak zmienic ten adres DNS ale może powiecie coś więcej bym mógł sam to ogarnąć … proszę o cierpliwość i pomoc