posiadam router firmy linksys i dzięki niemu do tej pory korzystałam z netu na 3 kompach, jednak po postawieniu Windowsa przy użyciu Ghosta na jednym z komputerów po próbie zalogowania się do sieci pojawia mi się komunikat “Ograniczenie lub brak łączności” choć dobrze wpisuję klucz sieciowy i mam znakomitą siłę sygnału. Link do okienka z połączeniem sieciowym http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/95c … 01226.html Co może być nie tak? Pomóżcie proszę. Próbowałam już resetować router tym małym guziczkiem umieszczonym na nim z tyłu ale to nic nie daje.
Miałem podobny problem po zainstalowaniu u mnie internetu z połączeniem bezprzewodowym LAN (karta radiowa w komputerze). Internet działał ale pojawiał się podobny jak u ciebie komunikat.
U mnie pomogło:
Właściwości > Ogólne i musiałem odznaczyć *Protokół internetowy(TCP/IP).
Klikasz prawym klawiszem myszki na “Mój komputer” i wybierasz właściwości, tam jest zakładka: “Nazwa komputera” i sprawdź teraz, czy wszystkie komputery mają tu różne nazwy (czy jakaś się nie powtarza).
“Start” --> “Panel sterowania” --> “Połączenia sieciowe” klikasz prawym na to połączenie i “Właściwości” w oknie znajdujesz Protokół TCP/IP (musi być zaptaszkowany, bo na tym protokole sieć działa), zaznaczasz go i klikasz przycisk “Właściwości” - tu wszystko ustawiasz na “automatycznie” (jeśli nie jest).
“Start” --> “Uruchom…” --> cmd [klikasz enter] i w okienku, które się pokaże dopiero wpisujesz “ipconfig”.