Ograniczenie lub brak łączności

Witam,

posiadam router firmy linksys i dzięki niemu do tej pory korzystałam z netu na 3 kompach, jednak po postawieniu Windowsa przy użyciu Ghosta na jednym z komputerów po próbie zalogowania się do sieci pojawia mi się komunikat “Ograniczenie lub brak łączności” choć dobrze wpisuję klucz sieciowy i mam znakomitą siłę sygnału. Link do okienka z połączeniem sieciowym http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/95c … 01226.html Co może być nie tak? Pomóżcie proszę. Próbowałam już resetować router tym małym guziczkiem umieszczonym na nim z tyłu ale to nic nie daje.

Witam

Miałem podobny problem po zainstalowaniu u mnie internetu z połączeniem bezprzewodowym LAN (karta radiowa w komputerze). Internet działał ale pojawiał się podobny jak u ciebie komunikat.

U mnie pomogło:

Właściwości > Ogólne i musiałem odznaczyć *Protokół internetowy(TCP/IP).

Możesz spróbować, może i u ciebie jest to samo.

Pozdrawiam

niestety nie podziałało, ktoś ma inny pomysł?

Czy wszystkie komputery mają unikalne nazwy sieciowe?

Czy połączenie jest ustawione na automatyczne pobieranie adresu?

Co pokazuje polecenie “ipconfig” w wierszu poleceń*?

* “Start” --> “Uruchom…” --> cmd

kompletnie nie mam pojecia o czym do mnie piszesz

skąd mogę się dowiedzieć czy komputery mają unikalne nazwy sieciowe i czy jest ustawione automatyczne pobieranie adresu?

a po wklikaniu ipconfig obraz szybko znika i nic nie widać :confused:

aha; to powoli:

1. Klikasz prawym klawiszem myszki na “Mój komputer” i wybierasz właściwości, tam jest zakładka: “Nazwa komputera” i sprawdź teraz, czy wszystkie komputery mają tu różne nazwy (czy jakaś się nie powtarza).

2. “Start” --> “Panel sterowania” --> “Połączenia sieciowe” klikasz prawym na to połączenie i “Właściwości” w oknie znajdujesz Protokół TCP/IP (musi być zaptaszkowany, bo na tym protokole sieć działa), zaznaczasz go i klikasz przycisk “Właściwości” - tu wszystko ustawiasz na “automatycznie” (jeśli nie jest).

3. “Start” --> “Uruchom…” --> cmd [klikasz enter] i w okienku, które się pokaże dopiero wpisujesz “ipconfig”.

http://img263.imageshack.us/i/ipconfigz.png/ zaznaczyłam ten protokół tpc/ip i we właściwościach wszystko na automat i działa, dzięki :razz: