Witam serdecznie mam pytanie odnośnie odtwarzania filmów z serwisu Youtube. Otóż za każdym razem gdy chce włączyć film znika mi okienko i pojawia się napis ? Go upgrade! chodzi o flash. Zainstalowałem i tak w kółko za każdym razem nawet restart nie pomaga. W czym tkwi problem?
Problem pojawił się wczoraj
pomoc -> zgłoś problem z witryną
przynajmniej na razie. :?
Intryguje? Co najwyżej irytuje, bo chyba o te słowo Ci teraz chodzi. Problem z flashem rzeczywiście znów istnieje. W tej chwili polecam Ci odinstalowanie wszystkich wersji Adobe Flash Playera (możesz to zrobić ręcznie lub za pomocą Revo Uninstaller. Po odinstalowaniu spróbuj zaktualizować flasha z poziomu Firefoxa.
manfred1 , skoro pisze w dziale problemy, to po co powielasz zbędne informacje w tytule. Nazwij temat konkretnie, inaczej zostanie usunięty.
A niby jak go mam nazwać ???
Przyłączam się, nie działa flash na operze nawet stabilnej 10.51 po uprzednim usunięciu całkowitym flasha i opery a także pewnych elementów z rejestru. Wszystko wgrane na nowo i flash mimo, że pojawia się w pluginach to po prostu nie wyświetla się na stronach żadnych. Może to wina jakiejś poprawki microsoftu?
Problem pojawił się nagle wczoraj i na każdej wersji opery nie działa a na ie tak.
A jak jest z 10.52? Też jest taki problem? Dziwne, bo w 10.50 był taki problem, jednak gdy wyszła 10.51 wydawało się, że wszystko jest OK. A tu znowu coś z tą przeglądarką… Śmiać się czy płakać?
freeq52 , nie z przeglądarką a z Youtubem. Działał. A teraz nie działa na każdej wersji Opery.
Zonk ale zauważ że wp.pl nie ma flasha w tych 4 newsach też oraz na stronie tesatowej flasha nie przechodzi testu a innym razem przechodzi. Coś ewidentnie się stało a i na dobreprogramy.pl nie chcą się wyświetlić reklamy/banery we flashu. Ciekawe o co chodzi
Witam
U mnie ten sam problem, pomaga włączenie funkcji opera turbo, wtedy film się odtwarza.
komentarz pod dzisiejszym newsem (dokładnie sprzed poł godziny) na fejsbuku
więc jak widzisz wg Opery problem jest po stronie YT.
Znalezione w sieci:
U mnie rozwiązało problem.
Przy pkt.3 trzeba utworzyć sobie jakiś folder, wrzucić ten plik YoutubeProtectionRemover.js do niego, wejść w ustawienia->preferencje->zaawansowane->zawartość->opcje JavaScripts i na dole wybrać folder który utworzylismy (skryptów uzytkownika).
Kilka postów wyżej masz to samo i nawet gotowy skrypt.
This is a lame solution to “block” the videos to those who uses flashblockers, or adblockers, or etc … google wants you to watch every one of their ads, i guess money is never enough …
dziwne bo sprawdziłem to wyłączając filtr reklam, dając na akceptuj ciasteczka a flashblocka nie używam i dalej przy próbie otworzenia filmików na yt nadal jest ten napis…
zrobiłem ten myk ze skryptem ale nie śmiga ;/
ponadto jak próbuje zainstalować od nowa flasha to w połowie wyskakuje mi błąd otwarcia jakiegoś pliku ;/ na mozilli wszystko śmiga, nie wiem o co chodzi
U mnie też, chyba dzisiaj, pojawił się ten problem. Wczoraj był pakiet aktualizacji do Windows (Vista 32bit), dziś jakaś aktualizacja AdobeReader. Na razie czekam.
Działa te rozwiązanie. Wystarczy zapisać skrypt w pliku z rozszerzeniem js. Najlepiej utworzyć folder Skrypty w katalogu Opery i do niego zapisać skrypt. Podajemy ścieżkę do skryptów w
menu>ustawienia>preferencje>zaawansowane>zawartość>opcje Java Script
A ja poczekam te kilka dni aż google naprawi;d