Jak poprawić funkcjonalnośc Opery względem serwisu YouTube?

Witam serdecznie mam pytanie odnośnie odtwarzania filmów z serwisu Youtube. Otóż za każdym razem gdy chce włączyć film znika mi okienko i pojawia się napis ? Go upgrade! chodzi o flash. Zainstalowałem i tak w kółko za każdym razem nawet restart nie pomaga. W czym tkwi problem?

Problem pojawił się wczoraj

pomoc -> zgłoś problem z witryną

przynajmniej na razie. :?

Intryguje? Co najwyżej irytuje, bo chyba o te słowo Ci teraz chodzi. Problem z flashem rzeczywiście znów istnieje. W tej chwili polecam Ci odinstalowanie wszystkich wersji Adobe Flash Playera (możesz to zrobić ręcznie lub za pomocą Revo Uninstaller. Po odinstalowaniu spróbuj zaktualizować flasha z poziomu Firefoxa.

manfred1 , skoro pisze w dziale problemy, to po co powielasz zbędne informacje w tytule. Nazwij temat konkretnie, inaczej zostanie usunięty.

A niby jak go mam nazwać ???

http://userscripts.org/scripts/show/74379

Przyłączam się, nie działa flash na operze nawet stabilnej 10.51 po uprzednim usunięciu całkowitym flasha i opery a także pewnych elementów z rejestru. Wszystko wgrane na nowo i flash mimo, że pojawia się w pluginach to po prostu nie wyświetla się na stronach żadnych. Może to wina jakiejś poprawki microsoftu?

Problem pojawił się nagle wczoraj i na każdej wersji opery nie działa a na ie tak.

A jak jest z 10.52? Też jest taki problem? Dziwne, bo w 10.50 był taki problem, jednak gdy wyszła 10.51 wydawało się, że wszystko jest OK. A tu znowu coś z tą przeglądarką… Śmiać się czy płakać?

freeq52 , nie z przeglądarką a z Youtubem. Działał. A teraz nie działa na każdej wersji Opery.

http://my.opera.com/polski/forums/findp … id=5124791

Zonk ale zauważ że wp.pl nie ma flasha w tych 4 newsach też oraz na stronie tesatowej flasha nie przechodzi testu a innym razem przechodzi. Coś ewidentnie się stało a i na dobreprogramy.pl nie chcą się wyświetlić reklamy/banery we flashu. Ciekawe o co chodzi

Witam

U mnie ten sam problem, pomaga włączenie funkcji opera turbo, wtedy film się odtwarza.

komentarz pod dzisiejszym newsem (dokładnie sprzed poł godziny) na fejsbuku :wink:

więc jak widzisz wg Opery problem jest po stronie YT.

Znalezione w sieci:

U mnie rozwiązało problem.

Przy pkt.3 trzeba utworzyć sobie jakiś folder, wrzucić ten plik YoutubeProtectionRemover.js do niego, wejść w ustawienia->preferencje->zaawansowane->zawartość->opcje JavaScripts i na dole wybrać folder który utworzylismy (skryptów uzytkownika).

Kilka postów wyżej masz to samo i nawet gotowy skrypt.

This is a lame solution to “block” the videos to those who uses flashblockers, or adblockers, or etc … google wants you to watch every one of their ads, i guess money is never enough …

dziwne bo sprawdziłem to wyłączając filtr reklam, dając na akceptuj ciasteczka a flashblocka nie używam i dalej przy próbie otworzenia filmików na yt nadal jest ten napis…

zrobiłem ten myk ze skryptem ale nie śmiga ;/

ponadto jak próbuje zainstalować od nowa flasha to w połowie wyskakuje mi błąd otwarcia jakiegoś pliku ;/ na mozilli wszystko śmiga, nie wiem o co chodzi

U mnie też, chyba dzisiaj, pojawił się ten problem. Wczoraj był pakiet aktualizacji do Windows (Vista 32bit), dziś jakaś aktualizacja AdobeReader. Na razie czekam.

Działa te rozwiązanie. Wystarczy zapisać skrypt w pliku z rozszerzeniem js. Najlepiej utworzyć folder Skrypty w katalogu Opery i do niego zapisać skrypt. Podajemy ścieżkę do skryptów w

menu>ustawienia>preferencje>zaawansowane>zawartość>opcje Java Script

A ja poczekam te kilka dni aż google naprawi;d