Witam mam problem po przejściu z windows 7 (z forum ) na windows 10 pojawił się problem z aktualizacją windowsa 1803 oraz teraz 1809 pojawia się błąd braku dostępu 0x80070005. Na dodatek pojawił sie problem z zainstalowaniem sterowniak do bluetooth CRS harmony . Wyskakuje komunikat
{ E5C1D11C - 01DE - 3321 - 8569 - 6D60B6EC313E }. HRESULT:0x80070005 0x80070005
Wcześniej już miałem zainstalowany ten sterownik ale na potrzeby Pada od xbox odinstalowałem sterownik bluetooth i gdy teraz chcę go znów zainstalować wyskakuje ten komunikat . Czy idzie bezinwazyjnie naprawić te problemy ?
Porada aby zakładać nowego użytkownika nie zadziałała
Muszę się o to zapytać. Skoro zaktualizowałeś 7 do 10, to dlaczego nie zgrasz potrzebnych plików i nie zainstalujesz już na czysto 10? To jest zalecane przez sporo ludzi w celu nie mieć już bałaganu po upgrade. Obraz pobierasz Media Creation Tool i potem tworzysz USB z Windows 10 np. Rufus lub wypalasz normalnie na DVD obraz który ściągnąłeś MCT.
Nie chciałem tego robić bo mam dużo gier i zapisów i musiałbym poświęcić sporo czasu a swoją drogą wtedy jeszcze nie wiedziałem ,że mam taką opcje zaktualizowałem tego windowsa na potrzeby gry Forza bo wymagała dx 12 i od czasu instalacji straciłem uprawnienia administratora czyli od razu nie mogłem zainstalować świeżych aktualizacji windowsa.
To tym bardziej powinieneś się dowiedzieć, gdzie te gry mają swoje zapisy (w jakich folderach). Przekopiować te dane odpowiednio oznaczając, np. forza horizon i itp. A potem zainstalować na czysto windows 10 i skopiować w odpowiednie miejsca te pliki save. Po upgrade z 7 do 10 jest raczej zalecane pozbyć się wszystkiego z dysku i zainstalować 10 świeżą. Dłużej zejdzie porządkowanie po upgrade niż świeża instalacja od podstaw.