1 mb transfer przy pobieraniu 30 kb/s

Witam na zadnym forum nie dostałem konkretnej odpowiedzi na mój problem… mam problem tego typu miałem internet 512 radiowy wszystko chodzi lux download trochę ponad 65 kb/s. zwiększyłem sobie na 1 Mb i zaczynaj się problemy. jest tak jak włączę komputer po np 20 min internet chodzi ponad 1 Mb czyli tak jak powinno być lecz gdy chce coś ściągnąć to ściga mi ok 30 kb/s to jest gorzej niż jak bym miał 512 i gdy ponowie robię speed-test ping wywali mi ponad 200 a szybkość ok 600 skanowałem komp ok 10 antywirusami nawet trojan remover i nic czysto nie wiem co się dzieje proszę o pomoc…

sebweg511 , wszystko zależy od serwera z jakiego pobierasz. Pewnie nie każdy daje Ci możliwość wykorzystania łącza w 100%.

no ale patrz np teraz ściągałem z hotfile plik 200 mb szło ok 120kb/s następny plik z obojętnie jakiego serwera juz sciaga z prędkością 24 kb/s a spedtest tak samo raz wychodzi lepiej niż powinien a raz bardzo słabo nie wiem dla czego się to nie może ustabilizować może nasz jakieś rozwiązanie;/

A nie zmieniałeś nic w gpedit.msc ?? Bo też tak miałem i wystarczyło wrócić do poprzednich ustawień ;]

sebweg511 , no tak, ale to zależy od aktualnego serwera, oraz od tego jaką masz odległość do niego. A w ogóle to radiówka, a więc nie można oczekiwać, że będziesz mieć tutaj cały czas stałe 120 kb/s, bo to nie jest stałe łącze :wink:

w gpedit kiedyś sie bawiłem ale teraz mam wszystko na nieskonfigurowano mój sąsiad tez ma 1 mb radio mieszka 100 metrów ode mnie ma taka sama odległość do nadajnika i mu stabilnie chodzi…

sebweg511 , a spróbujcie w tym samym czasie ściągnąć ten sam plik z tego samego serwera. Jeśli u sąsiada będzie lepszy transfer, to skontaktuj się z dostawcą neta.

Ok dzięki chłopaki za rade przynajmniej tu są mądrzy ludzie którzy mi coś doradzili :slight_smile:

Ale jeśli czasem Ci ściąga tak jak powinno a czasem do bani to to nie powinna być wina neta tylko po prostu tak jak już ktoś napisał to zależy skąd pobierasz… wiem bo też tak mam czasem warto trochę poszukać bo z jednej stronki ciągnie po kilka kilo a ten sam plik z innej stronki pobiera 10 razy szybciej…:slight_smile:

Pozdro,

Ejkon

Ja mam to samo, większość downloadów jakich używam idzie mi po 30-50 na 2 mb o.O Z rapida to po 60kb. Od pewnego czasu tak mam, spowodowane jest to prawdopodobnie tym, iż serwery coraz bardziej uniedostępniają pliki piratom. :stuck_out_tongue:

No właśnie tak mam ze raz pobiera dobrze a raz słabo ale już nam odpowiedz dzieki pozdro :0

musisz pobierać z sprawdzonych stronek i tyle…

ale np ja wklejam link z rapida albo z czegoś do rapieo.pl i tez mi pobiera ok 50 kb/s ;/

Bo tak na darmowym jest.

to wszystko tłumaczy. To jest zmienne łącze. Przejdzie chmurka i połączenie spada