10.0.0.2 nie odpowiada


(Tasch) #1

witajcie,

mam

router asmax 804, konfigurowalny przez www (10.0.0.2)

(podpięty do neo)

nie mogę się dostać poprzez http: // 10.0.0.2

po prostu nie pokazuje strony logowania

przeglądarka wypisuje: "Połączenie ze zdalnym serwerem nie powiodło się"

BTW

(ping do 10.0.0.2 jest OK)

(surfowanie po necie - bez problemu)

wskażcie proszę, gdzie szukać przyczyny,

jak rozwiązać problem


winxp sp2


(Remix) #2

Witam!

  1. Spróbuj innej przeglądarki.

  2. Restart routera, ewentualnie reset routera

  3. Jeśli nadal nic to prawdopodobnie padł BIOS = serwis

ps. miałem kiedyś coś takiego, że nie mogłem się dostać do tego routera, ale nie pamiętam jak to rozwiązałem - chyba właśnie resetem routera.


(Tasch) #3

nadal nie mogę się dostać poprzez http: // 10.0.0.2

po prostu nie pokazuje strony logowania

przeglądarka wypisuje: "Połączenie ze zdalnym serwerem nie powiodło się" (opera) albo "przekroczono limit czasu ..." (FF)

(ping do 10.0.0.2 jest OK)

(surfowanie po necie - bez problemu)

1/ pod operą i FF sprawdzane - to samo 10.0.0.2 nie zgłasza się.

2/ czy reset routera jest bezpieczny?

no bo jesli wywali ustawienia WAN,

a nadal nie bedzie możliwości zalogowania do routera to bedzie lipa i nie bedzie można ustawić ponownie WAN, a wtedy to już tu (Db.pl0 się niedostanę :frowning:


(Uszole) #4

Zawsze możesz oddać do serwisu jak masz na gwarancji i ci działać nie bedzie.


(Tasch) #5

na gwarancji już nie jest.

oddać do serwisu = nie być na tym forum.

inne propozycje?

może ktos miał taki przypadek?

czy po resecie asmax powstanie i bedzie można do niego

"zakukać" aby ustawic WAN?


(system) #6

no wiesz - tego nikt nie wie , teoretycznie powinien , jeśli jest sprawny to nawet na pewno "wstanie" - ale jeśli "padnięty" ? ....... ja bym resetował i się nie zastanawiał , ale to ryzyko musisz podjąć sam. :slight_smile: