100% użycia dysku SSD

Hej,
Od dłuższego czasu mój komputer stacjonarny mega muli się przy włączaniu i zużycie dysku sięga 100% bez żadnej akcji w tle (typu włączona przeglądarka, gra). Na początku myślałem, że to AVG mi szaleje, ale zmieniłem na Avasta i problem występuje do tej pory. Podczas ściągania gier często wywala mi się wifi (komputer ma 100% zużycia dysku i jakby ogranicza łącze do 0b/s.

Specyfikacja mojego komputera to:
Procesor AMD Ryzen 5 3600
RAM: 32gb RAM
Karta graficzna NVIDIA GeForce 2060
Dysk SSD - ok 500gb M2

Nie wiem już co robić. Proszę o pomoc.

Zainstalowałem FRST, czy może ktoś to przejrzeć i ewentualnie dać plik naprawiający? W załączeniu zrzuty.

Addition.txt (49,2 KB)
FRST.txt (39,6 KB)

Otwórz monitor zasobów i zobacz jaki proces tak obciąża dysk (sortuj po Razem i ile to ci pokazuje).
Ile masz wolnego miejsca na nim? Nie jest zapachy na prawie max?

Usuń avasta

A nie dodaj usuń

Potem trzeba to podobno wygrzebać z rejestrów m i … ale się nie wtrącam

1 polubienie

Usuniesz avasta, to ccleaner będzie otwierał porty avasta. I tak będzie beczenie, że podglądają

Logi pokazują że zainstalowanym antywirusem jest AVG a nie Avast.
Ponadto jeden z jego plików nie spełnia wymagań systemu.
Masz 32 GB Ram. Po co ci tak wielki plik stronicowania, ustaw go na rozmiar kontrolowany przez system.
Wywal zewnetrzne AV i zostań na Defenderze. Poproś kolegów z forum by ci podali link do nakładki na Defendera, by było ci go łatwiej skonfigurować.
Poproś @iJuliusz o fixlist bo parę rzeczy dobrze tam wyprostować.
Wstaw jakies info z tego o czym napisał @silvver.
Przeskanuj system poleceniem SFC
Wiersz polecenia (administrator) a w nim wpisz.
sfc /scannow potem klik „enter”.
Podaj ostateczny wynik skanu.
Masz w systemie (chyba przez Opera) Origin Web Helper Service. Ta usługa nasłuchuje lub wysyła dane na otwartych portach do sieci LAN lub Internetu, więc moze to ona jest przyczyną twoich problemów z siecią.

Wywal Geforce Experience i zaktualizuj sterownik Nvidia bez niego. Experience tworzy log z maksymalną prędkością ssd do chyba 8gb, kasuje go i tworzy go od nowa w kółko. Mi w taki sposób zjadł 4% żywotności SSD w popołudnie gdy samemu tyle nie zrobiłem przez 2 lata normalnie użytkując. Problem niszowy zgłoszony Nvidi - firma ma to w dupie jak i swoich klientów.