100% użytku dysku pomocy!


(DanndysPL) #1

Witam!
Od pewnego czasu mam mały problem z komputerem.Okazuje się ,że po włączeniu systemu oraz odpaleniu pokazuje 100% użycie dysku. Gdy sprawdzam co tak bardzo zapycha dysk okazuje się ,że to głównie system oraz host usługi lokalnej.Po 30 sekundach na pierwsze miejsce użycia wbija jakiś host usługi microsoft jakiś tam wyraz na t zawsze zapomnę jak się dokładnie nazywa. Próbowałem już go wyłączyć ,żeby się nie włączał przy starcie systemu ,ale to nic nie dało.Jak go wywalę(zakończę proces) to spada do 70% i już po 30 sek mam 2% i jest wszystko git. Cała akcja trwa jakieś 5 min mimo to uważam że nie powinno tak być. Pytanie moje jest następujące jak temu zapobiec? Da się jakoś ogarnąć te hosty usług? Bardzo proszę o pomoc.


#2

Przejdź do działu bezpieczeństwo i zamieść logi wykonane według podanych tam wskazówek.
Możliwe, że na komputerze działa złośliwe oprogramowanie.

Zrób także zrzut ekranu, na którym widać zużycie oraz proces, który obciąża dysk.
Ciężko zgadywać co to może być.


(phx84lbn) #3

Jaki system?
Jaki zestaw oprogramowania?
Jakie ustawienia?


(DanndysPL) #4

No to tak po włączeniu komputera mam 100% (screen o nazwie “Start systemu”)
Minutę później jest 15% (screen o nazwie “minuta później”)
Dwie minuty później włącza się program microsoft compatibility telemetry(screen o nazwie "i wbija ten microsoft"
Właściwości tego programu ( screen o nazwie “właściwości”)
Po wyłączeniu tego programu dysk 0% (screen o nazwie “Po wyłączeniu”)
Mój system do windows 10 64-bitowy.
Link do paczki screenów: https://mega.nz/#!fY9hALZC!ALZpOmfbKRRs-MYy89ynJa2UAshgOh8NgAW9eT-nLAw