100% zużycia procesora


(Ernestinho) #1

Jak w temacie, mianowicie gdy włączam Win7 pokazuje 100% zużycia procka. w Menadżerze zadań pokazuje proces o Windows Audio I.... ( nie pamiętam ) i stan 99. Obok pisze też LOCAL SERVICE.

Proszę pomóżcie.


(Technik Elektro) #2

sterowniki od audio skąd instalowane (system wykrył podczas instalacji ??), a drugi proces jak się zwie ?? przypominam że 7 jest w wersji BETA i może sprawiać problemy w różnych konfiguracjach.


(bober370) #3

zamknij ten proces i zobacz co się stanie


(Jonek29) #4

Proponuje ten błąd zgłosić do MS przez Feedback który masz dostępny w każdym oknie u góry na pasku.


(Ernestinho) #5

Tego procesu nie mogę wyłączyć bo odrazu system się zawiesza.

Edit : proces nazywa się audiodg.exe i w żaden sposób nie mogę go zamknąć.

oto screen :

proces ten jest pierwszy na liście

Błagam pomocy !


(Technik Elektro) #6

jeśli znasz angielski to sobie poradzisz :

http://forums.techarena.in/windows-vist ... 530056.htm

ostatni post


(Ernestinho) #7

dzięki ratujesz mi system :stuck_out_tongue_winking_eye:

-- Dodane 17 sty 2009, 18:36 --

jednak nie znowu ot samo. na viście też coś podobnego miałem ale samo przechodziło

-- Dodane 18 sty 2009, 00:41 --

no i dalej to samo. ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?


(Jonek29) #8

Ustaw dla tego procesu najmniejszy priorytet w Menadżerze zadań, powinno trochę pomóc...


(Ernestinho) #9

Próbowałem.

Żadnego skutku.


(Maciekpolska) #10

Witam. u mnie jest ten sam problem. Jest to konflikt sprzętu audio. Pojawia się gdy podłączam kamerkę internetową USB z wbudowanym mikrofonem. Proces audiodg.exe wariuje przy próbie ustalenia sprzętu domyślnego (mikrofon z karty dźwiękowej czy z kamerki)

Do Visty jest już odpowiednia łatka usuwająca problem. Do Win7 jeszcze nie ma jak sądzę :frowning:


(Ernestinho) #11

Aha więc już wiem dlaczego :stuck_out_tongue_winking_eye:

Czemu wcześniej na to nie wpadłem.