18 Wheels of Steel: Extreme Trucker 2 [PC] - problem

Witam. mam problem z grą 18 Wheels of Steel: Extreme Trucker 2 [PC]. gra się tnie mimo że mam lepszy komputer niż jest w minimalnych wymaganiach. gra potrzebuje:

Pentium 4 2.2 GHz, 1 GB RAM (2 GB RAM - Vista/7), karta grafiki 256 MB (GeForce 6600 lub lepsza), 650 MB HDD, Windows XP/Vista/7

ja posiadam:

procek: Intel® Core2 Duo CPU 2,66GHz

grafe: ATI Radeon 5400 Series [SyncMaster] 512mb

ram: 4Gb

system: win 7 64bit

gra się tnie na wszystkich ustawieniach. jak i na rozdzielczości 1024/768 (taka mam najmniejsza) jak i na 1600/1050. średnie detale, wysokie, bez różnicy, tak samo jest tylko wygląd inny :slight_smile:

Ta gra ma skopaną optymalizację.

Nie będzie działało lepiej. ;(

witaj spróbuj zrobić zgodność systemu w ikonce właściwości np. na win 98 lub xp sp1…

Ja nie patrzę jakie wymagania producent podaje. Dwa te same kompy chodzą inaczej.

Poszukaj na forach tej gry, bo można zrobić żeby gra się nie cięła. Jakiś plik się edytowało.

Na superkomputerze może się każda gra ciąć.

Kartę graficzną masz za słabą, bo ma tylko 64bit.

Pamiętam że w którymś Extreme Truckerze mogłem ustawić w configu rozdzielczość 640x480, może tak spróbuj. U mnie na zintegrowanym GF 7025 256MB (więc raczej dużo słabszym o Twojej) na rozdzielczości 640x480 na linuxie działało z szybkością z 10 fps, może z 15 fps bym na Windowsie wyciągnał.

dzięki wielkie. podziała optymalizacja z win xp s.p. 3. temat do zamknięcia

Tak da się w 18 Wos EXtreme trucker 1.

W pliku specs.settings

Przy okazji dzięki :smiley: