[sprzęt przede wszystkim pod gry, co do ceny procesora i karty graficznej należy brać pod uwagę to, że cena to cena netto(bez podatku) - 18% tej właśnie ceny]
Napisałem cały temat ładnie pięknie, ale w momencie kliknięcia w przycisk udostępnienia rozłączył mi się internet i cały temat uległ samozniszczeniu, więc teraz streszczę wszystko. Zastanawiam się nad trzema kartami graficznymi strasznie różniącymi się ceną, chodzi o geforce gtx760, gtx970 i gtx980. Wszystko pod procesor Intel® Core™ i5-2400 CPU @ 3.10GHz (4 CPUs), ~3.0GHz. Oczywiście jeśli któraś z nich potrzebuje lepszego procesora, jestem w stanie i na to nazbierać w późniejszym czasie, jednak bez przesady, byleby utrzymał daną kartę graficzną.
Drugą sprawą jest wydajny i w przyzwoitej cenie dysk SSD 120-128gb, zasilacz(bo obecnie mam tylko 400W) 450-500W, nie wiem jaki jest standard na dzisiejsze czasy, ale nie potrzebuję 550-600W, bo w końcu podzespoły coraz mniej zużywają prądu.
Z góry dziękuję wszystkim którzy udzielą mi pomocy.
Ten z pierwszego linka to właśnie ten, którego ja posiadam obecnie. No dobra, dzięki bardzo. Gtx980 raczej sobie odpuszczę, to jednak nie mało kasy kosztuje. Jeszcze raz dziękuję bardzo i miłego wieczoru życzę.