2,5GB 533MHz czy 2GB 800MHz

Witam!!

Co jest lepsze??

2,5GB 533MHz czy 2GB 800MHz??

Chodzi o DDR2.

2,5 553

ja bym wolał 2gb! te 500mb nie wiele zmieni jeśli chodzi np. o gry a zawsze lepiej mieć szybszy ram!

2gb 800 mhz jest lepsze bo szybsze a ta różnica 500 mb jest bardzo mała

jeśli jeszcze jest to 800MHz z timigami CL4 to oczywiście, że te 2GB :slight_smile: z powodzeniem ciut mniejszy rozmiar nadrabia dużo większą wydajnością

Wszystko ładnie pięknie ale mam małe ale :stuck_out_tongue: .Zależy jaką masz do tej pory pamięć zainstalowaną w kompie. Chodzi o to że jeżeli masz dla przykładu 533 a dołożysz 800to pamięć będzie ci i tak hulać z prędkością 533 bo komputer dostosuje się do najwolniejszego elementu w zestawie.

A po drugie 512 ramu to nie tak mało jak wam się zdaje co z tego że komputer będzie ciut szybszy jak przy ciut większym obciążeniu będzie stawał dęba. Tłumacząc łopatologicznie kto szybciej wniesie ci meble na 5 piętro :?: Wolny ale silny Pudzianowski czy szybki maratończyk :?: :lol:

obciążeniu? bez przesady trzeba by grać w naprawdę wymagającą gre albo mieć otwarte 20 programów żeby 2 gb ramu zapełnić do tego jeszcze plik wymiany

Bierz koniecznie te 800! Nie wiem jaki masz procesor ale na 800 C2D znacznie lepiej działa!