Witam! Ostatnio natrafiłam na temat, że na jednym komputerze, z jednym oprogramowaniem nie może być dwóch antywirusów. Jakieś 2 miesiące temu kupiłam laptopa, Asus x553m, na którym był już zaintalowany McAfee. Zaintalowałam jeszcze Avasta, z którego korzystałam wcześniej i z którego byłam zadowolona. Dodam, że nie zamierzam płacić za antywirusa, a wyskakiwały mi jakieś powiadomienia na McAfee o wykupienie jakiejś licencji. Który program polecacie odinstalować? Chciałam się pozbyć McAfee, ale nie znam się na komputerach kompletnie, więc wolę zapytać bardziej doświadczonych osób
odinstaluj ten płatny zostaw avasta
PS.
Jeśli zostaniesz przy avaście to możesz sobie jeszcze zmienić :
klikasz
Ustawienia
Narzędzia -->i tam ustaw na wyłaczony opcje Grime Fighter
Co mi to daje?
to płatna opcja w Avaście -można wyłaczyć
http://www.pcworld.pl/news/395919/avast.GrimeFighter.html
PS.
a jeśli faktycznie masz ważny wykupiony McAfee to zostan przy nim, chyba że jest już nieważny .
Co za młotek usunął mojego posta? Argumentacja?
Powtórzę może:
Z darmowych to tylko AVG Free.
A po zainstalowaniu tylko drobna kosmetyka, w ust. zaawansowanych > wygląd > odznaczamy powiadomienia: dot. statystyk, przyspieszania startu systemu, doradcy.
Możesz też mieć za darmo wersje płatne antywirusów (oczywiście wybierz tylko jeden z nich) całkowicie legalnie, za darmo:
McAfee AntiVirus Plus 2015 - licencja 12 miesięcy
AVG Internet Security 2015 - licencja 12 miesięcy
Bitdefender Internet Security 2015 - licencja chyba 6 miesięcy
W systemie powinien być uruchomiony nie więcej niż jeden program antywirusowy, inne należy odinstalować