2 kompy 2 sieci, ale razem:P

Mam pewien problem.

Mam dwa komputery:

*Stacjonarny:

• Windows XP Home

Karty sieciowe w nim zainstalowane:

• WL-8305

• 3Cam EtherLink XL 10/100

*Laptop:

• Windows XP Pro

Karta sieciowa:

• Broadcom 440x 10/100 Integrated Controller

Posiadam internet od prywatnego dostawcy, zamontował on u mnie karte WL-8305 i przez nią łączę się z internetem. Proszę o pomoc z takim skonfigurowaniem pozostałych kart i na laptopie i na stacjonarnym tak, aby i komputer stacjonarny i laptop miały dostęp do internetu.

Pozdrawiam

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=1803

Tego wszystkiego już próbowałem, ale nie mogę skonfigurować tak ieci, aby mieć jednocześnie i sieć pomiędzy komputerami i połączenie z internetem, bo jedno wyklucza mi drugie. Proszę o pomoc.

Wiec na początku:

W komputerze stacjonarnym gdzie masz 2 karty sieciowe na karcie wolnej ustaw IP 192.168.0.1 a maske podsieci 255.255.255.0 potem zatwierdz to wciskajac OK. Nastepnie kliknij prawy przycisk myszki na karte ktora laczy sie z internetem. Wlasciwosci-zaawansowane i zaptaszkuj opcje zeswalaj innym uzytkownika sieci na laczenie sie … i OK.

Potem wejdz w przypisywanie adresow IP do karty znajdujacej sie w laptopie i przydziel jej adres 192.168.0.2 maska 255.255.255.0. Jako brame domyslna wpisz 192.168.0.1 polacz komputery kablem skrosowanym (przelot) i powinno smigac. Jezeli chcesz zeby komputery sie widzialy w sieci LAN musisz i nadac ta sama grupe robacza. To tyle powinno smigac. Pozdrawiam

Dziękuję Ci owcaxxl wszystko już ok:)