2 pliki w folderze o tej samej nazwie?

Nie rozumiem o co Ci chodzi z tą waga? Przecież ona nie ma tu nic do rzeczy i nie będę wybijał Ci kolejnej nieświadomości już z głowy, dlatego dam ci screen z plikami o większej wadze. Tamte były po prostu zrobione za pomocą PPM -> nowy) http://images50.fotosik.pl/230/8d4f7e32d6b8f311.png

Ja się nie upieram, to po pierwsze. Ja chcę przekonać Cię do Twojej niewiedzy, przy której to ty właśnie się upierasz. Po drugie to nie jest screen z rozszerzeniem plików. Gdybyś nie widział co to rozszerzenie to to co jest po kropce za nazwą pliku. Ja jakoś tego u ciebie nie widzę, no chyba że jestem ślepy?

Ale może uważasz za rozszerzenie napis IrfanView JPG File, czy IrfanView JPEG File? Ale jak może zauważyłeś występuje on identyczny w przypadku obu rozszerzeń tj. *.jpg i *.jpeg.

No i po trzecie, odpowiedz mi na pytanie z poprzedniego postu, po co jest ten temat, skoro nie da się tobie nic wytłumaczyć?

PS. Dyskusja z tobą wydaje się całkowicie zbędna, żyjesz w swoim świecie i nie dasz sobie przetłumaczyć, że taka sytuacja jest nie możliwa i jesteś w błędzie.

Pasują do ciebie dwa powiedzenia: “Nie karm Trolla” - z każdym postem coraz bardziej się wściekasz i próbujesz wykazać swoją błędną rację. Jesteś w tym bardzo pewny, no i drugie “Nie rozmawiaj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem” żyj w swoim błędnym przekonaniu, idiota jest tu użyte w przenośni, także się nie obrażaj.

juven kolejny raz nie zauważyłeś czegoś w kolejnym screenie. Tam już nie pisało IrfanView JPG File …TYLKO —> Obraz JPEG . I kto tu jest tępy? Wcześniej jako domyślną przeglądarkę graficzną miałem Irfan View dlatego tak było a teraz jak mówię wybrałem Windowsowski(normalny) podgląd i poraz kolejny dowód na to, że są to 2 obie identyczne rozszerzenia JPEG.

zauważyłem

Po raz kolejny proszę o odpowiedź, jaki jest sens tego topicu.

Daj screen wraz z rozszerzeniami plików.

Nie życzę sobie abyś tak do mnie mówił, ja Cię nigdzie nie obraziłem.

Ty jesteś już niemożliwy ile mam dawać screenów jak Ty dalej tego nie widzisz? Ileż mam tłumaczyć jak Ty dalej nic nie rozumiesz! !!

A Ty djzon nie zauważasz różnicy pomiędzy formatem (który zarówno wyświetla przeglądarka irfan czy systemowa) a rozszerzeniem.

Masz wyłączony widok rozszerzeń i tego nie zauważasz i ślepo brniesz w swoje chore teorie :stuck_out_tongue:

Format pliku to JPEG i pliki tego formatu mogą posiadać w systemach z rodziny “okienek” nawet 3 rozszerzenia :arrow: *.jpeg, *.jpg, *.jpe

fiesta , dokładnie. I właśnie to przez te kilka postów próbuje mu wytłumaczyć. Zresztą próbowali też inni, jak widać nie wszystkim da się coś przetłumaczyć.

Niech dalej twierdzi swoje.

Jak to mogą być inne rozszerzenia? Przecież z 1 rozszerzenia nie robie innego rozszerzenia! Domyślnie program zapisuje pod takim rozszerzeniem jaki jest oryginał. No chyba, że sobie w ustawieniach zmienisz inne rozszerzenie itp.

djzon , wykonaj: Start -> Panel Sterowania -> Opcje folderów -> zakładka Widok -> odznacz Ukryj rozszerzenia znanych typów plików -> OK.

Teraz spójrz na nazwy zdjęć. ;]

Normalnie, format JPEG ma ich aż trzy, o czym pisałem w poście powyżej. Dodatkowo są jeszcze trzy inne, ale nie są obsługiwane przez windowsy XP, czyli w sumie jest ich 6.

A jaką masz pewność że domyślnie program do obróbki grafiki nie zapisuje z rozszerzeniem *.jpeg, a plik ściągnięty z internetu ma rozszerzenie *.jpg.

Nie zobaczysz tego do czasu kiedy nie włączysz żeby system pokazywał rozszerzenia.

Narzędzia, Opcje folderów, Widok I odznaczyć: Ukryj rozszerzenia znanych typów plików.

Tu masz nawet 3 te same pliki o tej samej nazwie w tym samym typie, ale o 3 różnych rozszerzeniach:

ed262e81e8be5584.jpg

Oczywiście, że jeden z plików to .jpg, drugi to .jpeg.

Witam.

Trochę odgrzewam temat, bo własnie zauważyłem coś ciekawego. Chyba jednak jest możliwe umieszczenie dwóch plików o tej samej nazwie w jednym folderze. Zastanawia mnie jak to zrobić, ale do rzeczy. Wpadła mi w ręce stara gierka z 98 roku X-Files. Jest na 7 płytach CD. Pomysłałem sobie, że zamiast wachlować płytami, to wrzuce wszystko na jedną płytkę DVD. Zrobiłem to, ale gra nie zadziałała. Podczas kopiowania wszystkiego do jednego folderu, kilka razy miałem komunikat, że plik o takiej nazwie już istnieje i czy chcę zastąpić (zastąpiłem). Pomyśłałem, że pewnie niepotrzebnie zastąpiłem pliki i zacząłem sie przyglądać plikom na płycie. I tu zaczyna się jazda…na każdej z płyt znajdują się 2 pliki o tej samej nazwie! !!

Cóż, na płytach jest stosowany trochę inny system plików niż taki FAT, NTFS czy EXT.

Archiwum to co innego niż pliki na dysku. W nich można przechowywać na jednym poziomie kilka plików o tych samych nazwach.

Spotkałem się nawet z archiwum, w którym na jednym poziomie znajdują się 84 pliki o tej samej nazwie.

Oczywiście wszelakie programy do archiwizacji pokroju 7-Zip w ich przypadku trochę fiołka dostają przy próbie manipulacji na nich. :slight_smile:

Możesz napisać co się działo?