Mam dwa problemy w systemie Windows 7 Pro x64 a mianowicie:
od jakiegoś czasu podczas oglądania jakichkolwiek obrazów czy zdjęć w programie Galeria fotografii Windows Live wokół obrazu zrobiło się lekko żółtawe tło, i ten sam problem występuje w programie Galeria fotografii systemu Windows.
Nie wiem czym to jest spowodowane, próbowałem przywrócić system do stanu sprzed kilku dni lecz to niestety nic nie dało, zrobiłem skanowanie poleceniem “scannow/sfc” i to także nic nie dało, próbowałem przeinstalować programy Windows Live lecz to też nic nie dało, tutaj macie link jak to wygląda: gallery/image_page.php?album_id=20&image_id=2557. Czy wiecie może jak to naprawić tak aby wokół obrazów i fotografii znów było białe tło??
Od jakiegoś czasu podczas podłączania mojej cyfrówki w oknie Autoodtwarzania pojawiają się skróty do programów Office, które nie mają w ogóle żadnej ikonki a podczas próby uruchomienia klikając na jakikolwiek skrót, okno znika i nic się nie dzieje… to okno wygląda tak: gallery/image_page.php?album_id=20&image_id=2558 Czy wiecie może jak usunąć te skróty bo po co mi one skoro i tak z nich nie korzystam…
Co do pierwszego problemu, widzę że masz zmieniony VS, możliwe że to jest przyczyna, po prostu taki “efekt”, włącz na chwilę domyślny styl Windows Aero i sprawdź czy problem nadal występuje.
Drugi problem, czy nie ustawiałeś jakiegoś powiązania plików w opcji Autorun ??
no więc, jeśli chodzi o ten styl to faktycznie miałem zmieniony ale po jakimś czasie zmieniłem go na domyślny Aero i teraz nie wiem jak się tego żółtego tła pozbyć…
nie nie ustawiałem żadnego powiązania plików po prostu miałem najpierw zainstalowany pakiet Office 2007 a potem zainstalowałem obok niego (w innym folderze) pakiet Office 2010 na testy i tak już zostało…
Więc jeszcze wracając do żółtawego koloru to może coś jest ze sterownikami monitora… jakaś aktualizacja, czy coś? Ja również ten problem miałem, ale usunąłem sterowniki producenta, które mi pobrało w Windows Update i mam te domyślne systemowe, i problem zniknął…
Jeżeli chodzi o kolor to na zrzucie nie jest to tak mocno widoczne, możliwe że efekt występuje tylko u Ciebie. Czyli kolega wyżej może mieć rację.
Problem wpisów w Autorun, napisz w jaki sposób odinstalowałeś Office 2010, myślę że jakieś śmieci pozostały w rejestrze, jednak najpierw opisz sposób deinstalacji, po tym będziemy myśleć co dalej.
W Viście pomagało na ten problem (przebarwione obrazy w Galerii) usuniecie niestandardowych i przewrócenie domyślnych, systemowych profili kolorów *.icc powiązanych z monitorem i/lub drukarką.