Witam, mam taki problem. Kiedy miałem virusa to zainstalowałem sobie tymczasowo drugi system na partycji F. Potem za jakiś czas sformatowalem normalnie C i zainstalowalem tam swierzutkiego xp-ka.
Jednak poczas uruchamiania kompa nie miałem dwóch systemów do wyboru a jedynie ten swierzy na C.
Mysle dobra i tak mi niepotrzebny ten na F i postanowiłem go usunąć. I tu jest właśnie problem jak to zrobic?
Nie da sie sformatować tej partycji bo pod koniec formatowania pisze że nie można (pewnie windows nie chce dokonać autodestrukcji). Kumpel miał pierwszy to samo, więc wywaliliśmy u niego ręcznie tego drugiego windowsa, poprostu wszystkie pliki delete.
Po włączeniu kompa okazało sie, że nie ma tym sposobem już zadnego windowsa, bo ten na C wysiadł.
U mnie bedzie to samo bo to identycznie robilismy.
Więc jak wywalić ten windows z dysku F żeby zachować sprawny na C?
(widziałem na necie poradniki do takich przypadków, ale nic z tego nie rozumiem, dlatego prosze o indywidualne wytłumaczenie
Boot.ini z windowsa na dysku C:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS=“Microsoft Windows XP Professional” /fastdetect
a to z partycji F:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS=“Microsoft Windows XP Professional” /fastdetect
wygląda identycznie, chce sie pozbyc tego windowsa z F (najlepiej bez formatowania partycji)