Jak korzystacie z inpost (paczkomaty), jak odbierze się w 2h od dostarczenia: kupon na 20zł do x-kom i al.to (MWZ 100zł).
Niech mnie ten inpost nawet nie denerwuje! Skrócili terminy odbiorów do 48h. Wepchają ci paczkę wieczorem w piątek i w poniedziałek już nie ma po co nawet iść
Już mi 2 paczki tak cofnęli do nadawcy.
Zamiast dołożyć więcej paczkomatów, bo się rynek zmienia i jest większe zapotrzebowanie to mamią oczy 10% zniżką do sklepu gdzie wszystko jest droższe o 15% od konkurencji
Hmmm, ja sobie bardzo chwalę… Bardzo szybka dostawca (czasem nie czekam dłużej, niż doba), dodatkowo SMART z Allegro (ponad 1000zł na przesyłkach już zaoszczędziłem).
Co do tych x24h - szkoda, że nie ma opcji przedłużenia przechowania np. za dodatkową opłatą.
Niby taka opcja jest. Kosztuje chyba tyle samo co przesyłka - wcześniej o niej nawet nie wiedziałem
Ja też sobie chwalę i od początku korzystam praktycznie tylko z impostu kiedy tylko jest taka możliwość, no ale decyzje, które podejmują w ostatnim czasie doprowadzają mnie do wrzenia Wystarczyłaby tylko jedna opcja do odptaszenia: nie wyrażam zgody na dostawy w weekend, chyba że prześlecie mi to do paczkomatu pod dom
W ramach jakiejś kampanii promocyjnej na zlecenie inpostu jest:
https://szybkiepolowanie.pl/
I Tura : 21lipca –3 sierpnia ??
II Tura: 3 –17 sierpnia ??
III Tura: 17 sierpnia –31 sierpnia x-kom_al.to
IV Tura: 31 sierpnia –14 września deichman
V Tura: 14 września –27września ??
Organizatorem akcji promocyjnej jest Open Gate na zlecenie Inpostu
Mnie zaczyna wqw xkom. Sprzedają towar w promocji którego nie mają na stanie. Zamówiłem słuchawki i dziś mija 5 dni od złożenia zamówienia i wciąż jest w realizacji bo towaru nie ma na stanie. Jak można sprzedawać coś czego fizycznie nie ma się w magazynie. Czekam jeszcze dwa dni i jak status się nie zmieni zażądam zwrotu pieniędzy.
A zwrot pieniędzy 14 dni, więc większość ludzi machnie ręką i już poczeka, bo w kolejnej firmie też ileś zejdzie. Tak się łapie nieuczciwie klientów, czy tam redukuje koszty magazynowania jak kto woli
Teraz było HM do 17-stego, nawet się opłacało, bo promocje się różne sumowały.
No Janusza udałem. Bo mam komputronik pod nosem i te słuchawki są na wyciągniecie ręki a chciałem zaoszczędzić 100 zł i połasiłem się na tą ich promocję.
Stówa drogą nie chodzi. Poczekaj
No 100 zawsze można przytulić a to przypadkiem nie x-kom miał tą wpadkę z honorami? co sami sobie zdosowali serwery + nie mieli tyle telefonów na stanie
To chyba szło przez allegro, ale nie wiem, czy allegro samo sprzedawało, czy tylko pośredniczyło.
Rzeczywiście chyba jednak Allegro
Wejszło? Wejszło! To po co drążyć temat
A obok leci moja grafa
Wyobrażam sobie minę kolesia, któremu przyszło wydłubywać tę paczkę ze skrzynki
Ciekawe co mieli w głowach ci kurierzy, przecież to jest wszystko pod kamerami.
W tyłku mają, bo to podwykonawcy i za nic nie odpowiadają. Z roboty ich nie wyrzucą, bo na rynku jest deficyt i brakuje pracowników. Jedyna rada to ubezpieczanie paczki: gdyby nie to, w życiu nie odzyskałbym kasy za przedmiot zakupiony na Allegro - paczka “zaginęła” na sortowni i nikt nic nie wie. Kasę oddali po miesiącu, tylko dlatego, że miałem ubezpieczenie.
Faktycznie, furgon nawet nieoklejony.
Jakość spada, bo konkurencji nie mają