212MB pliki podczas kasowania danych:wirus czy Eraser?

Witam.

Postanowiłem wymazać usunięte dane z karty pamięci programem Eraser za pomocą Wymaż nieużywane miejsce.Zauważyłem,że podczas wymazywania danych pojawia się plik o błędnej nazwie i niemożliwy do usunięcia,stąd moje pytanie:czy jest to efekt działania programu Eraser czy wirus który tworzy takie błędy?(Dodam,że czasami pojawiają się 2 takie pliki lub więcej)

Jako,że nie byłem pewny,do jakiego działu dać ten temat,podaję jeszcze logi OTL:

OTL.txt

Extras.txt

Z góry dziękuję za pomoc i rozwianie wątpliwości

edit:

Dodam,że gdy Eraser próbuje wymazać dane z tej opcji na moim Pendrive,zatrzymuje się na trzecim pasku i chyba nie wie,co ma zrobić :expressionless:

Użyj do tego pliku Unlocker.Powie co go blokuje.Skanowanie Malwarebytes po aktualizacji bazy .Na wszelki wypadek skanuj też Dr.Web Curelit.

http://www.dobreprogramy.pl/DrWEB-CureI … 12976.html

P.s.

W CCleaner jest opcja wyczyść wolne miejsce-próbowałeś tego.

MBAM nie znalazł nic poza “trojanem agentem”,którym okazał się ggtuner(zgrany z bezpiecznej płyty PCFormatu,więc to fake):biorę się za DR.Web’a,ale wydaję mi się,że to działanie Erasera,a nie jakiegoś świństwa.

/Edit

Skaner Dr.Web nic nie wykrył,jedynie zresetował plik HOSTS.Więc jest czysto?Podałem logi,bo siostra niedawno zaczęła się bawić na nk i innych grach online,więc myślałem,że to jej działanie :slight_smile:

Nigdy nie masz takiej pewności, już czytałem o zawirusowanych płytkach z gazet.

tak,ale wcześniej skanowałem COMODO i nic,a Dr.Web też milczał,więc to raczej błąd,wywołany tym,że ten programik modyfikuje interfejs GG.

1. Czy takie zmiany są zgodne z licencją Gadu-Gadu?

2. Ktoś tego jeszcze używa? Zmień komunikator, np. AQQ czy WTW.

Właśnie zainstalowałem AQQ-aplikacja jest legalna,bo nie blokuje reklam,tylko wyłącza np.boczny pasek,nie ma pewnych tekstów.