2x Partycja podstawowa na dyskach czy to dobrze?

Witam, tak jak w temacie, od dawna “crashuje” mi komp i wydaje mi się, że może to być wina dysku ale nie jestem pewien. Wyskakuje critical_process_died, i o co chodzi. Kiedyś na dysku SSD m2, mialem zainstalowany system, potem coś się zaczęło psuć zrobiłem format i system postawiłem na innym dysku.

Na obrazku widać, że na obu dyskach gdzie był i jest system pisze DYSK PODSTAWOWY, a na innych pisze coś innego. Czy jest Ok ?

Wrzuć SMART dysków - zaznacz który to jest systemowy. Zrób też pełny memtest (jeden cały przebieg).

http://www.memtest.org/#downiso

JAk się robi ten MEM TEST ? Mam już program.

5 link to auto installer. Pobierasz go, wkładasz pendrive do napędu (pendrive zostanie wyczyszczony z plików), program się instaluje na nim i uruchamiasz z niego komputer tak jak np. Instalkę windowsa.
Na pewno są jakieś poradniki w sieci jeśli sobie nie poradzisz.

Ten 1 to systemowy a ten 2 to własnie ten na którym był system kiedyś.

Ten drugi dysk wydaje się ok. Za to systemowy ma już 150 uszkodzonych bloków i stad mogą być problemy. Wyjmij go z komputera i sprawdź bez niego.

Czekam właśnie za nowym dyskiem na system zamówiłem już go. Robię cały czas memtest ale długo to trwa już mam prawie półtorej godziny.