3D na zwykłym monitorze lcd

Oglądał już ktoś filmy / grał w gry w 3D, na zwykłym LCD-ku?

W PlayPC dołączają gratis okularki 3D, nie wiem czy wydać te 15zł, na coś co nie będzie działać…

Zalecane odświeżanie mojego monitora to 60Hz.

Przy ukrytych trybach, których monitor nie może wyświetlić, mam do 70Hz.

Rozdzielczość 1280x1024.

Model Samsung SyncMaster 713n

Jak widać w sygnaturce nie posiadam karty graficznej 3D.

(choć gra Avatar w 3D działa bez problemów, z filmami tak samo)

Znalazłem taką stronkę dodatkowo: http://cfps.pl/forum/showthread.php?p=440096

potrzebujesz matrycy o odświeżaniu 120Hz

To akurat wiem. Tylko jak wygląda te 3D na 70Hz?

Niektórzy piszą że tak sobie, chciałbym mieć pewność że te 15zł nie pójdą w błoto :smiley:

Skoro musisz mieć 120 Hz a nie masz to nie będziesz też miał 3D… Zatem wcale nie będzie wyglądać

70 Hz podziel na pół masz 35 Hz na jedno oko a do komfortowego oglądania scen potrzeba 60 Hz na jedno oko a ty będziesz miał klatkowanie :wink:

W sumie 35 klatek do oglądania filmów i grania w co niektóre gry mi w zupełności wystarcza…

3D jak najbardziej zobaczysz ale przy takim odświeżaniu po paru minutach rozboli Cię głowa i oczy.

Oglądałem 3D na zwykłym LCD ale za pomocą okularów nVidia GeForce 3D Vision i poza męczącym migotaniem obrazu trudno się do czegokolwiek przyczepić.

A jaki będzie efekt na okularach za 15 zł? Wolałbym nie sprawdzać na własnej skórze…

:roll:

Stereoscopic Player :slight_smile:

Ja akurat nie kupiłem tej gazety, ale mam takie okularki z allegro, i z powodzeniem gram w GTA4/heroes5 itp w 3D. Mam gtx460 768mb więc w panelu nvidi włączam stereoskopowy obraz 3D red-cyan. Tylko jest jeden mankament, grając w 3d np w takiej grze gta4 musiałem zmniejszyć detale, bo nie było grywalne praktycznie.

Do oglądania 3d red-cyan nie trzeba mieć 120hz okularów 500zł+, to nie jest super 3d ala kino, ale sama głębia i efekt można zobaczyć, w gry przy dobrym sprzęcie można pograć, np bad company2, łuski lecące przed nosem ftw.