Witam.
Posiadam ten programik i przerabiam głównie różne formaty wideo na 3gp (do telefonów komórkowych).
W związku z tym mam kilka pytań…
1)Jak ustawiać parametry, żeby dźwięk w przerobionym filmiku był bardziej słyszalny na telefonie ?? Jak przerabiam standardowo to jest bardzo cicho
2)Wie ktoś jak zwiększać głośność Mp3 w kompie, żeby lepiej było ją słychać w telefonie ??
Pozdro
tor_tor
(Darek130475)
13 Lipiec 2007 13:44
odp.1
Jeśli w opcjach tego konwertera niemożna to należało by ścieżkę dźwiękową z pliku filmowego zgrać i wzmocnić. Zgrać można np: programem VirtualDub jeśli pliki są typu *.avi lub *.mpg. Wzmocnić można programem AudaCity.
Potem należy ścieżkę dźwiękową połączyć znowu z filmem programem VirtualDub.
odp2. Program AudaCity importuje MP3. Wzmacniasz sygnał i exportujesz znowu jako MP3. Musisz tylko w systemie mieć zainstalowany kodek dźwięku Lame i podać ścieżkę dostępu do niego w opcja programu AudaCity.
Złączono Posta : 13.07.2007 (Pią) 15:45
Przypomniałem sobie, że VirtualDub też ma opcję wzmocnienia dźwięku.
stealth
(Fingerboarding)
13 Lipiec 2007 13:48
Polecam sposób nr. 2 tor_tor .
Zainstaluj Audacity 1.2.6 i do tego kodek mp3 LAME MP3 encoder 3.97 .
Do zwiększania głośności mp3 najlepszy jest program mp3 gain, możesz hurtowo obrabiać dowolną ilość mp3 na wybrany poziom głośności w decybelach
A jeśli filmik jest w formacie *flv to czy można z niego wydobyć dźwięk ??
Chodzi mi ogólnie o pobieranie filmików z neta w formacie flv
Pozdro
tor_tor
(Darek130475)
13 Lipiec 2007 15:06
Pobaw się programem MediaCoder. Jest darmowy i potrafi konwerterować na różne formaty. Być może tym programem “wyłuskasz” dźwięk z pliku *.flv
Program możesz pobrać tu. Jak dobrze poszukasz na tej witrynie znajdziesz też opisy do niego. http://dariuszpod.republika.pl/sciagnij … _film.html
tor_tor:
odp.1 Jeśli w opcjach tego konwertera niemożna to należało by ścieżkę dźwiękową z pliku filmowego zgrać i wzmocnić. Zgrać można np: programem VirtualDub jeśli pliki są typu *.avi lub *.mpg. Wzmocnić można programem AudaCity. Potem należy ścieżkę dźwiękową połączyć znowu z filmem programem VirtualDub. odp2. Program AudaCity importuje MP3. Wzmacniasz sygnał i exportujesz znowu jako MP3. Musisz tylko w systemie mieć zainstalowany kodek dźwięku Lame i podać ścieżkę dostępu do niego w opcja programu AudaCity. Złączono Posta: 13.07.2007 (Pią) 15:45 Przypomniałem sobie, że VirtualDub też ma opcję wzmocnienia dźwięku.
troche duzo roboty…
polecam programik firmy eRightSoft o nazwie SUPER, jest darmowy i ma spore mozliwosci…
Oka popróbuje i dam znać czy coś z tego wyszło :twisted:
Pozdro i dzięki